Hüsnü Can Çökmez (21), Ukrayna’nın Harkov kentinde, üniversite öğrencileri Buket Yıldız (21) ve Zeynep Hüsünbeyi'nin (21) boğazını kestiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Hüsnü Can Çökmez ile Buket Yıldız'ın internet üzerinden tanışmaları sonrası ilişki yaşamaya başlamaları, fakar Buket Yıldız'ın üniversite eğitimi için Ukrayna'ya yerleşmesiyle anlaşamayarak ayrılmaları sonrası, Çökmez'in tekrar birlikte olmak için Buket Yıldız'ı sürekli olarak aradığı anlatıldı.

Kan donduran sözler

İddianamede Çökmez'in, 16 Aralık 2018'de Buket Yıldız'la barışma girişiminde bulunmak Ukrayna'ya gittiği, fakat bunda başarılı olamaması üzerine 31 Aralık 2018 tarihinde ise Buket Yıldız'ın Ukrayna'da Zeynep Hüsnübeyi ile birlikte yaşadığı eve gittiği belirtildi.

Çökmez, daha sonra Şeref Fehmi A. görüntülü konuştuktan sonra, Buket Yıldız ile olan tartışmasını ona aktardı. Çökmez, Yıldız'a, "Benimle birlikte olmak mı istersin yoksa ölmek mi?" sorması üzerine Yıldız, "Seninle birlikte olmaktansa ölürüm." cevabını verdi. 

Bunun üzerine Çökmez'in mutfaktan aldığı bir bıçakla önce Yıldız'ın, daha sonra evin giriş kapısı civarında Zeynep Hüsnübeyi'nin boğazını kestiği belirtildi.

Hırsızlık süsü vermiş

Şüphelinin evden çıkmadan önce bir adet cep telefonu, iki adet dizüstü bilgisayar ve 1 adet tableti de beraberinde götürerek 2 Ocak 2019'da Türkiye'ye geri döndüğü kaydedildi.

Üzerinde bir ve ses tabancasıyla mezarlıkta yakalandı

Ukrayna yetkili makamlarının durumu bildirmesi üzerine Çökmez, bir adet bıçak ile bir adet ses tabancası ile Kurtköy Mezarlığı'nda yakalandı.

İki kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi

Çökmez, iki kızın boğazını keserek öldürmesi sonucunda “canavarca hisle kasten öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırıldı. Aynı zamanda binadan hırsızlık yaparak çıkan Çökmez için, “Bina dahilinde hırsızlık”, “Konut dokunulmazlığını ihlal” ve “6136 sayılı kanuna muhalefet” suçlarından da 6 yıldan 13 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

Gönderilen iddianame Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Hüsnü Can Çökmez, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.