Gazeteci Uğur Dündar, bir köşe yazısında Binali Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Bu ceza, kitap okuma yaptırımına dönüştürüldü.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

Binali Yıldırım'a hakaret ettiği gerekçesiyle Uğur Dündar'a 11 ay 20 gün hapis cezası verildi

Uğur Dündar'ın, 2014 yılında kaleme aldığı bir köşe yazısında AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım'a hakaret ettiği iddia edildi. Bu hakaretli nitelikli yazı sebebiyle devam eden dava karara bağlandı. "Hakaret" suçunun sabit görülmesi üzerine 11 ay 20 gün olarak belirlenen hapis cezası, Dündar'ın kişiliği, yaşı, sosyal durumu ve duyduğu pişmanlık dikkate alındığında, mahkeme bu cezanın niteliğini değiştirdi.

Yaptırım olarak 5 ay boyunca "şerefe karşı suçlar" ile ilgili kitap okuyacak

TCK'nın "Kısa süreli hapis cezasına seçenek yaptırımlar" başlıklı maddesine göre, bu ceza seçenek yaptırıma çevrildi. Mahkemenin kararıyla Dündar, mahkum olduğu cezanın yarısı kadar, yani 5 ay 25 gün boyunca haftada en az 2 saat mesai saatleri içinde Yüksek Öğretim Kurumları kütüphanesine gidecek ve "şerefe karşı suçlar" ile ilgili tez, makale ve kitap okuyacak.