Atlas Global'in seferlerine ara verdiğini duyurmasıyla, turizm ve dış dünya iletişimi açısından Türkiye'ye bağımlı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni (KKTC) zor durumda bıraktı. Düne kadar adanın kuzeyini Türkiye'ye bağlayan dört şirketten bir tanesi olan Atlas Global'in faaliyetlerini geçici olarak askıya alması, KKTC'nin dış dünya ile bağlantısını sekteye uğrattı.

KKTC hükümeti devreye girdi

İstanbul Havalimanı'na taşınmanın ardından lojistik ve operasyonel maliyetlerin artmasını gerekçe gösteren havayolu şirketi Atlas Global'in faaliyetlerini durdurmasının hemen ardından KKTC hükümeti, oluşan boşluğu doldurmak için harekete geçti. KKTC, kalan üç şirkette uçak seferlerinin artırılması için çaba sarf ediyor. KKTC Ulaştırma Bakanlığı'nın konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Atlas Global, 26 Kasım 2019 tarihi itibariyle yapmış olduğu açıklama ile tüm uçuşlarını 21 Aralık 2019 tarihine kadar durduğunu bildirdi. Bu durum haliyle ülkemiz hava ulaşımını da olumsuz etkileyecektir" ifadeleri yer aldı.

Ercan'a uçan şirketler ek sefere başladı

Açıklamanın devamında, bu süreçte biletleme işlemi yapmış olan yolcuların durumları ve oluşan mağduriyetlerin nasıl giderileceği konularının, Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile karşılıklı olarak istişare edilmeye başlandığı paylaşıldı. KKTC Ulaştırma Bakanlığı söz konusu açıklamada, Türkiye'den uçuş yapan üç havayolu firması ile ek seferlerin planlanmasına başlandığını da ifade etti.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Şirketlerin iflası bilet fiyatlarını yükseltti

Kıbrıs Türk basınına yansıyan bilgilere göre, Atlas Global'in seferlerini bir ay süreyle durdurmasının ardından Kıbrıs'ın kuzeyine seferlerin aksamaması için Türk Hava Yolları çalışma başlattı. Bu gelişme ile beraber Atlas Global, son on yıl içerisinde KKTC'de faaliyetlerini askıya alan Kıbrıs Türk Hava Yolları ve Borajet gibi isimlerin bulunduğu listeye eklenmiş oldu. Söz konusu şirketlerin iflası neticesinde son yıllarda KKTC'ye dönük uçak biletlerinin fiyatlarında artış gözlemleniyor. Bu fiyat artışı nedeniyle birçok Kıbrıslı Türk, Ercan Havalimanı yerine adanın güneyinde bulunan Larnaka Havalimanı'nı tercih ediyor.