Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

KPSS Öğretmenlik sınav sonuçları açıklandı. Ücretli öğretmenlik başvuruları da bugün başladı. KPSS sonuçlarını alan öğretmen adayları, "Ücretli öğretmenlik başvurusu nasıl yapılır?" "Ücretli öğretmenlik başvuruları ne zaman?" gibi sorulara cevap aradı.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU 2019 NASIL YAPILIR?

Ücretli öğretmenlik başvuruları e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve e-Devlet şifresi ile giriş yaparak, "Ücretli Öğretmenlik Başvurusu" sayfasından gerçekleştiriliyor. İlk aşamada kişisel bilgilerin, ardından eğitim bilgilerinin girilmesi gerekiyor. Formasyon ve KPSS puanları, çalışılmak istenen branş ve il/ilçe kısımlarının doldurulması gerekiyor.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

  • Sosyal güvenlik kurumlarından bağlanmış emeklilik, yaşlılık, malullük aylığı bulunmamak
  • T.C. vatandaşı olmak
  • 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48. maddesindeki genel şartları taşımak
  • Devlet memurluğundan ihraç edilmeyi gerektiren ceza almamış olmak
  • Formasyon şartı aranmaz ancak formasyonu olanlar daha avantajlıdır.

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURU SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Ücretli öğretmenlik başvuru sonuçlarını ne zaman açıklanacak sorusuna şuan net bir cevap yok. Ücretli öğretmenlik başvuruları tamamlandığında, ücretli öğretmenlik sonuçlarının açıklanma tarihi yayınlanacak.