Tuzla'da deri sanayi bölgesindeki polyester fabrikasında yangın çıktı. Yangın nedeniyle patlamalar yaşandı. Bölgedeki araçlar alev aldı.

Tuzla'da fabrika yangını patlamalara neden oldu

Yangında yaralanan ya da ölen olmadı. İBB İtfaiye Daire Başkanı Ali Karahan, yangının kimyasal ürünlerin bulunduğu bölgedeki diğer fabrikalara sıçramaması için çaba gösterildiğini bildirdi. Yangına 6-7 farklı bölgeden müdahale edildiği öğrenildi. Yangının çıktığı polyester fabrikasının Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakın bir bölgede olduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

"Kontrollü bir yangın söz konusu"

Yangının rüzgarın yönü sebebiyle ormanlık alana sıçrama ihtmalinin olmadığı belirtildi. Yangının söndürülemediği, ancak kontrollü bir yangın olduğu ifade edildi. Bölgede keskin bir koku olduğu belirtildi, ancak kokunun kaynağı olan kimyasalın ne olduğu tespit edilemedi. Öte yandan, fabrikadan yola yayılan sıvının engellenmesi ve yanmaması için cadde ulaşıma kapatıldı ve yola kum serpildi.

Söndürme çalışmaları sırasında dumandan etkilenen 2 itfaiye eri ve 4 vatandaş hastaneye kaldırıldı. Yangına 48 araç 138 personelle müdahale sürüyor ancak yangın hala söndürülemedi.