Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Türkiye, Kilis'te temmuz ayında tutuklanan IŞİD üyesi iki Fransız kadın ile 9 çocuğunu ülkesine sınır dışı etti.

IŞİD'li teröristlerin yeğenleri çıktı

Fransa'ya getirildikten sonra tutuklanan kadınlardan Jennifer Clain'in, Paris'te 13 Kasım 2015 tarihinde meydana gelen ve 132 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan terör saldırılarını IŞİD adına üstlenen iki Fransız vatandaşı Fabien ve Jean-Michel Clain kardeşlerin yeğeni olduğu bildirildi.

Paris'e getirilen 3 ve 13 yaşındaki çocuklar ise Sosyal Güvenlik Kurumu'nun ilgili birimi tarafından koruma altına alındı.

Temmuz ayında tutuklanmışlardı

Euronews'te yer alan habere göre; Suriye sınırından Türkiye'ye giriş yapan Jennifer Clain, diğer iki kadınla birlikte temmuz ayında Türk güvenlik birimleri tarafından Kilis'te gözaltına alınmıştı.

Jennifer Clain'ın kendisi gibi Fransız vatandaşı ve IŞİD üyesi kocası Kevin Gonot, Irak’ta 26 Mayıs'ta ölüm cezasına çarptırılmıştı.

Propaganda ekibinin başı 

IŞİD'in Fransız propaganda ekibinin başı olarak bilinen Fabien ve Jean-Michel Clain kardeşlerin, koalisyon güçlerinin düzenlediği hava saldırılarında öldükleri tahmin ediliyor.