Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) arasında düzenlenen, Türk ve Hollanda vatandaşlarını bilgilendirmeye yönelik 'Türkiye-Hollanda Danışma Günleri' başladı. Bu kapsamda Türk ve Hollandalı vatandaşlar sosyal güvenlik hakları konusunda bilgilendirilecek.

Türkiye-Hollanda Sosyal Güvenlik Sözleşmesi 1968 yılında yürürlüğe girmişti. Bu vesile ile Türk vatandaşlar, Hollanda'daki kısa ve uzun vadeli sosyal güvenlik haklarını aynı şekilde Türkiye'de de kullanma hakkına sahip olmuştu.

Bu haktan Türk vatandaşlarının Hollanda'da yanında bulunan aile bireyleri ve Türkiye'de yaşayan aile bireyleri de yararlanabiliyor.

Türkiye - Hollanda Danışma Günleri

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile Hollanda Sigorta Kurumu (SVB) arasında sözleşmede verilen haklar kapsamında İstanbul, Kocaeli ve Tekirdağ illerinde ikametgahı olan Türk ve Hollanda'lı vatandaşları bilgilendirmek üzere Türkiye-Hollanda Danışma Günleri organize edildi.

Danışma günleri, SGK Fatih Sosyal Güvenlik Merkezi’nde 17-19 Eylül 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek ve vatandaşlar sosyal güvenlik hakları konusunda bilgi alacak.

Bu hizmet ücretsiz olarak Türkçe ve Hollanda'da yaygın olarak konuşulan Flaman dillerinde verilecek.