İstanbul Sultangazi’de üç çocuklu bir baba otobüs duraklarına satılık böbrek ilan yapıştırdı. Maddi durumunun kötü olmasından dolayı böbreğini satmak istediğini belirten soy ismini vermek istemeyen Yücel isimli baba ilanda tüm tahlillerini yeni yaptırdığını maddi zorluklar ve borçtan dolayı 0-negatif tek böbreğini 20 bin liraya satmak istediğini ifade etti.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

“Üç gündür aç susuzum, soran eden yok işlerine gelince arıyorlar” diyen Yücel çocuklarının devlet koruması altında olduğunu, başlarını sokacak bir çatıları olmadığını, iş bulamadığını, bulsa da maaşının hacze gittiğini belirterek son çare olarak böbreğini satmakta karar kıldığını belirtti.

‘ÇOCUKLARIMA SOKAKTA BAKAMAM Kİ’

Çocuklarının reşit olduktan sonra yurttan çıkartılacaklarını, onlara sokakta bakamayacağını söyleyen Yücel, “40 yaşındayım. Her akşam sokaklara çıkıp ilan yapıştırıyorum. İş bulamıyorum. Bulsam da maaşıma devlet el koyuyor. Kafamı sokacak bir evim yok, ev kiralayacak gücüm yok. Günlerdir aç susuzum. Üç tane evladım var, biri 12 yaşında, biri 16 yaşında, öbürü de bir sene sonra 18’e girecek. Yurttan çıkaracaklar, sokakta bakamam ki çocuklarıma, başka çarem yoktu” sözlerini dile getirdi.

‘BÖBREĞİMİ SATMAYAYIM DA NE YAPAYIM?’

Açlıktan dolayı zaman zaman marketlerden meyve sebze çalmak zorunda kaldığını ifade eden Yücel, “Böbreğimi satmayayım da ne yapayım, onun bunun hakkına mı gireyim, uyuşturucu mu satayım? Elden ne gelir, ben ilanı yapıştırıyorum ama arayanlar da dalga geçmek için arıyor. Çok zor durumdayım” dedi. 

‘ÇOCUKLARIMA BAKABİLMEK İSTİYORUM’

Birgün’den Berrak Güngör’ün haberine göre, para için suç işlemektense böbreğimi satarım diyen Yücel, “Zaten paran yoksa cezaevinde bile yaşatmazlar insanı. Artık ne yazık ki durum bu. Çocuklarıma bakabilmek istiyorum. Sesim duyulsun istiyorum” diyerek yardım talebinde bulundu

BİRGÜN