Sözcü yazarı Rahmi Turan, Cumhurbaşkanlığı'na yakın bir kaynağı adres göstererek CHP'nin önemli bir isminin AK Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüğünü ve Erdoğan'ın bu kişiye CHP Genel Başkanı olması konusunda destek verebileceğini söylediğini öne sürmüştü.

Beştepe'ye giden sır ismi açıkladı

Turan önce kaynağının güvenliği nedeniyle açıklamayacağını söylediği söz konusu ismi açıkladı. Turan'ın yine kaynağına dayandırdığı iddiaya göre o isim, CHP'nin 2018 seçiminde Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterdiği Muharrem İnce.

"Cumhurbaşkanı'nın sözlerini yeni öğrendim"

Turan'ın Sözcü'ye yaptığı açıklama şöyle:

Uzun bir süredir tedavim nedeniyle Londra'dayım. Yani ortadan kaybolduğum falan yok. Son 2 gündür tedavimin yoğunluğu nedeniyle Türkiye'de olan bitenle çok ilgilenemedim. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerini de şimdi sizden öğrendim... O zaman Saray'a yakın kaynağımın bana söylediği ismi sizin aracılığınızla açıklamak istiyorum.

"Erdoğan'ın görüştüğü kişi Muharrem İnce"

Kaynağımın bana söylediğine göre, Saray'da Erdoğan'la görüşen CHP'li isim Muharrem İnce’ymiş. Hatta kaynağım İnce'nin hangi araçla geldiğini, saat kaçta Saray'a girdiğini, kaçta çıktığını dakika dakika söyledi. Ben de gazetecilik refleksiyle aldığım bu önemli bilgiyi köşemde isim vermeden yazdım. Gelinen durum, bu ismi açıklamamı şart koştu. Ama önemli bir şeyi belirtmek istiyorum. Bu görüşme ve isimler, kaynağımın iddiası. Ben de bu önemli iddiayı Türkiye gündemine taşıdım. Bakalım taraflar şimdi ne diyecek...

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

"Taksim'de kendimi yakarım!"

Bu açıklama sonrası Muharrem İnce'den ilk yanıt geldi. CNN Türk'te Gündem Özel proramına konuk olan CHP 26. Dönem Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, canlı yayında Muharrem İnce'nin kendisine gönderdiği mesajı okudu. İnce, Yarkadaş'a gönderdiği mesajda, "Böyle bir görüşmeye dair kanıt varsa Taksim'de kendimi yakarım" dedi.