Suriye'nin kuzeyinde yuvalanan terör hedeflerinin yok edilmesine amacıyla başlatılan Barış Pınarı Harekatı'nda çatışmalar Resulayn'da yoğunlaştı. Sokakların dar olması sebebiyle Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Orudusu (SMO) birlikleri adım adım ilerliyor. Kentin merkezinde ve doğusunda bulunan iki mühimmat deposu imha edildi.

Çok sayıda tünel bulundu

SMO birlikleri kontrolü sağladığı alanlarda, teröristlere ait 60 tünel ele geçirdi. Kent genelinde 300 tünelin bulunduğu, tünellerin uzunluğunun 100 kilometreleri bulduğu öğrenildi. Yerel kaynaklardan alınan bilgilere göre, 6 keskin nişancının sağ olarak ele geçirildiği ileri sürüldü.

Rasulayn'a top atışları yapıldı

Dün ve bugün Resulayn'nın farklı bölgelerine topçu birlikleri tarafından atışlar yapıldı. Özellikle kentin doğu kısmında bulunan alanlar peş peşe topçu birlikleri tarafından, fırtına obüsleri ile vuruldu. Topların düştüğü iki farklı noktadan siyah dumanlar yükseldi. Zaman zaman alevler de gözükürken, yangınlar iki saat boyunca sürdü. Kentin iç kısımlarında ise şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

PKK/YPG'ye ait mühimmat ele geçirildi

Harekat kapsamında Tel Abyad merkezinde terörden kurtarılan bölgelerde yapılan arama tarama faaliyetleri sırasında PKK/YPG'lilere ait bir mayın deposu bulundu. Depoda mayınlar, çok sayıda el yapımı patlayıcı, el bombası, havan mermileri ile roketler ele geçirildi.

Öldürülen toplam terörist sayısı 702 oldu

Dokuz gündür başarıyla süren operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı da arttı. Milli Savunma Bakanlığı, 702 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Bakanlık yeni görüntüleri paylaştı

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürüttüğü Barış Pınarı Harekatı ile ilgili olarak Milli Savunma Bakanlığı'ndan yeni bir paylaşım geldi. Bakanlığın internet sitesinden yaptığı paylaşımda operasyona ait yeni görüntüler yer aldı.

"PKK bizi zorla kaçırdı"

Milli Savunma Bakanalığı'nın sosyal medyadan paylaşılan videosunda ise, Silahlı Kuvvetler'e teslim olan teröristler, PKK'nın kendilerini zorla kaçırdıklarını aktarıyorlar.

İşte o anlar:

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor