ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz dakikalarda Twitter hesabı üzerinden Türkiye ve Kürtlere dair açıklamalarda bulundu. Trump açıklamasında, Türkiye'nin uzun süredir Kürtlere saldırmayı planladığını söyleyerek Türkler ve Kürtler arasında bitmek bilmeyen bir savaş olduğu iddiasını öne sürdü. Trump, sosyal medya üzerinden Türkiye'yi açık bir şekilde tehdit etti.

Arka arkaya paylaşımlar

Donald Trump'ın yaptığı açıklamalar şu şekilde:

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

"Türkiye, uzun zamandır Kürtlere saldırmayı planlıyordu. Sürekli savaş halindelerdi. Saldırdıkları bölgeye yakın askerimiz veya ordumuz yok. Bu "bitmeyen savaşı" bitirmeye çalışıyor, iki tarafla da konuşuyorum. Bazıları onbinlerce askeri..."

"Yakından takip ediyorum"

"... savaş bölgesine göndererek en baştan yeni bir savaş başlatmamızı istiyor. Türkiye bir NATO mensubudur. Diğerleri uzak durmamızı, Kürtlerin bizim finansal yardımımızla kendi savaşlarını vermesini istiyor. Ben diyorum ki: Kurallara uymadan oynarsa Türkiye'yi finansal olarak vurup yaptırım uygulayalım! Olayları yakından takip ediyorum."