ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna krizi neticesinde hakkında verilen azil kararını Twitter hesabı üzerinden eleştirerek, bu kararın halka ve kendisine karşı yapılan bir darbe girişimi olduğunu öne sürdü. 

Yaptığı açıklamalarda, 12 Ekim tarihinde sandığa gidecek olan Louisiana vatandaşlarını, Nancy Pelosi ve Chuck Schumer yanlısı olan John Bel Edwards'ı tercih etmemeleri için çağrıda bulunarak Eddie Rispone veya Ralph Abraham'a oy vermelerini istedi. 

Trump neden Edwards'ı istemiyor?

John Bel Edwards'ın seçilmemesini isteyen Trump, bu isteğinin sebebi olarak Edwards'ın, Trump'ın Amerika'yı güzelleştirmek adına yaptığı çalışmaların önüne taş koymak isteyen Nancy Pelosi ve Chuck Schumer yanlısı olduğunu öne sürerek, "Kandırılmayın! John Bel Edwards asla bizim için çalışmayacak. Erken seçim çoktan başladı." dedi.

"Bu bir darbedir"

Trump'ın Twitter üzerinden yaptığı açıklamaların devamı şu şekilde:

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Her geçen gün öğrendiklerimle şu sonuca varıyorum ki bu yapılanlar; insanların oyuna, özgürlüğüne, ikinci yasa değişikliğine, dine, orduya ve Tanrı'nın Amerikan vatandaşlarına verdiği hakların gücünün alınması için yapılmış bir darbedir!