Üç yıldır “firari” olan ve kırmızı bültenle aranan Çiftlik Bank kurucusu “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın’ın Brezilya’da teslim olmasının ardından bugün Türkiye’ye geliyor.

Aydın, Brezilya'da böyle gözaltına alındı .'Tosuncuk' Mehmet Aydın'ın uçaktaki son hali de basına yansıdı. 

uçak

Kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın, geçtiğimiz perşembe günü Brezilya’da teslim oldu.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

İçişleri Sözcüsü İsmail Çataklı, Çiftlik Bank kurucusu Mehmet Aydın’ın bugün sabah 09:50 sıralarında Türkiye’ye getirilmek üzere yola çıkarıldığını açıkladı. Uçak 22.30 gibi Türkiye'de olacağını duyurdu.

gözaltı

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu’nda düzenlediği Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı’nda, basın mensuplarının, kurucusu olduğu Çiftlik Bank üzerinden binlerce kişiyi dolandırdıktan sonra yurt dışına kaçan ve kırmızı bültenle aranan “Tosuncuk” lakaplı Mehmet Aydın‘ın iade sürecine ilişkin sorusunu yanıtladı.

Aydın için 2018’de kırmızı bülten çıkarıldığını, kendisinin 1 Temmuz’da Sao Paulo’da teslim olduğunu anımsatan Çataklı, şunları kaydetti:

“Bu haber alınır alınmaz gerek Interpol dairemiz gerekse İçişleri Bakanlığımız hemen karşı muhataplarıyla irtibata geçtiler, bağlantılar kurdular. Interpol dairemizden bir ekip seri bir şekilde Brezilya’ya gönderildi. Yerel prosedürler de tamamlandıktan sonra arkadaşlarımız aldılar ve bugün sabah 09.50 sıralarında onu getirecek uçak hareket etti. Akşam 22.30 gibi Türkiye’de olacak. Geldiğinde de kendisiyle ilgili gerekli yasal işlemler ülkemizde gerçekleştirilecek.”

Çiftlik Bank sanığı Mehmet Aydın, havaalanında gözaltına alınıp savcılığa çıkarılacak.

Brezilya'da gözaltına alınan Tosuncuk Mehmet'in o görüntüleri: