Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Maçoğlu'na mazbatasının yarın teslim edileceği söylendi. Resim olmayan sonuçlara göre Tunceli Belediye Başkanlığı'nı kazanan Türkiye Komünist Partisi (TKP) adayı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tunceli Belediyesi önünde beraberindeki partililer ve vatandaşlarla yaptığı açıklamada, seçimlerde belediye başkanlığını kazandıktan sonra mazbatasını almak için seçim kuruluyla görüşmeler yaptığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Görüşmelerine rağmen mazbatasını alıp göreve başlayamadığını dile getiren Maçoğlu, "Salı günü 15.00'ten beri ilçe seçim kuruluyla yaptığımız istişarelere rağmen bir türlü her ne sebepse bilemiyoruz ama mazbatayı alamıyoruz" dedi.

Maçoğlu, “Güvenlik sebebinden dolayı mazbatayı vermeyi doğru bulmuyorum ve açıklamak istemiyoruz’ dediler. Sakin ve olgunluk içinde duracağız. Yarın yine geleceğiz. Mazbatayı aldıktan sonra belediyeye kaçta geleceğimizi açıklayacağız. Yine erteleme ihtimalleri var. Amacımız tartışma sürdürmek değil. Bize verilen hakkı alacağız,” dedi.

5 Nisan'da verilecek

YSK Başkanı Sadi Güven'in, "Salı günü saat 15.00'e kadar herhangi bir ilde itiraz yoksa 15.00'ten sonra mazbatalar verilebilir" yönünde açıklama yaptığını hatırlatan Maçoğlu, Türkiye'nin birçok şehrinde eğer itiraz yok ise mazbataların verildiğine dikkati çekti. Mazbatanın verilmesinin ertelenmesi için kentte güvenlik ve personel sorunu olmadığını savunan Maçoğlu, mazbatasının verilmesi sürecinde ihmali olanları tespit etmeleri halinde suç duyurusunda bulunacağını sözlerine ekledi. 

Tunceli Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada ise şu bilgiler paylaşıldı:

"31 Mart 2019'daki Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanı olarak seçilen Fatih Mehmet Maçoğlu'nun mazbatası hazırlanarak 5 Nisan 2019 tarihinde ilgiliye teslim edilecektir."

Maçoğlu, Ovacık Belediye Başkanı iken 31 Mart yerel seçimlerinde Tunceli Belediye Başkanlığı'na aday olmuş, oyların yüzde 32,77'sini alarak belediye başkanı seçilmişti.