Vatandaşlardan çocuklarının terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırıldığı gereçeksi ile Diyarbakır HDP İl Binası önünde oturma eyleminde bulunan annelere destek vermek ve teröre tepki göstermek amacıyla Mardin'de yürüyüş düzenledi. Vatandaşlar, yürüyüş için Merkez Artuklu ilçesinde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda toplandı.

Sloganlar yükseldi

Yürüyüş yapan vatandaşlar önce İstiklal Marşı okudu. Yürüyüş esnasında sık sık tekbir getirilerek, "Kahrolsun PKK", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere, polise uzanan eller kırılsın", "Türk Kürt kardeştir", "Ne mutlu Türküm diyene", "Her Türk asker doğar, "Şehidim hakkını helal et bize" ile "Vatan sana canım feda" şeklinde atılan sloganlar yeri göğü inletti. Bazı vatandaşlar yürüyüşe evlerinin balkonundan pankartlar açarak destek verdi.

Şehit edilenler adına terörü lanetlediler

Şehit edilen Mardin Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva, Jandarma Uzman Onbaşı Mehmet Acar ile güvenlik korucusu Evren Başçı'nın hatırası için terörü lanetleyen vatandaşlar ellerinde bayraklarla Vali Ozan Caddesi'nden, daha sonra Ravza Caddesi'nden geçerek 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'na geldi.

AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı! AppleTürkiye'den 2023 yılında 6. kez zam! Temmuz ayında yapılan 2. zam ile fiyatlar arşa çıktı!

"Nöbetteki anaların sesiyiz"

 İbrahim Ertakgöz, yürüyüş yapan grubun sözcüsü olarak yaptığı açıklamada. "Diyarbakır'da PKK'nın siyasi uzantısı olan ve bölge gençlerini karanlığa gömmek isteyenlere karşı günlerdir 'evlat nöbeti' tutan ailelerimizin bir evladı olarak medeniyetin kenti Mardin’de bayraklarımızla sokaklardayız. Bu vatanın bölünmez bütünlüğünü haykırıyoruz, evlat nöbetindeki anaların sesi olduğumuzu bir kez daha bildiriyoruz. Mardinli vatandaşlar ve gençler olarak kötü emelleri olan her oluşumun karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.