Anadolu Üniversitesi Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM), Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasından bu yana yapılan sosyal medya paylaşımlarını analiz ederek, terör yandaşlarının yaptığı manipülasyon çalşmalarını fark etti. 

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Yapılan paylaşımlarda, terör örgütü yandaşlarının sosyal medya üzerinden algı oluşturmaya çalışarak hedef gösterdiği, saptırdığı ve hatalı istatistiklerle yanılttığı tespit edildi.

Çomaklı'dan net açıklamalar geldi

Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şafak Ertan Çomaklı, konuya ilişkin olarak yaptığı konuşmada şu cümleleri kaydetti: "Dün Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yürütmüş olduğu, Cumhurbaşkanımızın harekat emri verdiği Barış Pınarı Harekatı’ndan hemen sonra sosyal medyada bir hareketlenme gördük. Sosyal medyada meydana gelen devlet aleyhine mağdur gösterme ve kendini acındırarak devlet aleyhine çalışan hesapları emniyet birimlerine ilgili kurum ve kuruluşlara mutlaka bildirsinler. Bunlara itibar etmesinler.

"Kendilerini çok rahat hissetmesinler"

Kaybedecek bir şeyleri olmayan terörist gruplar, bizim kendi güvenliğimizi sağlamak amacıyla yapmış olduğumuz, kendi bekamız için yapmış olduğumuz Barış Pınarı Harekatı'nı da zedeliyorlar. O yüzden biz de bu çalışmaları yapıyoruz. Yaptıkça da Fetullahçı Terör Örgütü çok rahat olmasın. Kendilerini çok rahat hissetmesinler bu dünyada. Her şeyleri görüyoruz.

"İnternetten rahatlıkla bulunabilecek görseller var"

FETÖ ve PKK iş birliği halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin Türk Silahlı Kuvvetleri aracılığıyla yapmış olduğu harekat neticesinde sivillere zarar verdikleri iddiasıyla yalan görüntüler paylaşıyorlar. Aslında internette çok rahat bulunabilen, geçmiş döneme ait çocuklar, siviller olduğunu iddia etikler fakat bunlar yalan. Halkımız bunlara itibar etmesin.

"Gerçek bilgi her zaman devlettedir"

Gerçek bilgi her zaman devlette yer alır. Devletin vermiş olduğu bilgiler resmi bilgilerdir. Asıl kayıtlar geçen ve gelecek yüzyıllarda dikkate alınacak ifadeler devlet ifadeleridir. O yüzden devlet gerekli açıklamayı yapar. Doğruysa doğru, yanlışsa yanlış her şeyi devlet söyler. Çünkü devlet kimseden korkmaz. Devlet cesur büyük bir teşkilattır. Bu yüzden devletin bilgilerine itimat etsinler. Sosyal medyada dolaşan haberlere itimat etmesinler.

"Bunları yapanları ortaya çıkaracağız"

Buradan bizim Barış Pınarı Harekatımızı 2 bin 200 yıllık devlet geleneği olan muktedir güçlü Türk Silahlı Kuvvetleri'ni zedeleyici, onların mertebesini aşağılayıcı hiçbir eyleme müsaade etmeyeceğimizi, bunları yapanların da akademik olarak ortaya çıkaracağımızı da söyleyebiliriz."