Türkiye'de milyonları ekrana kilitleyen Binali Yıldırım-Ekrem İmamoğlu ortak yayınında, adayların psikolojik durumunu ünlü psikolog ve eğitimci Üstün Dökmen inceledi. 

İstanbul'un tekrar seçimine bir hafta kala adaylar canlı yayında karşı karşıya geldi. Kritik geceyi ve adayların tutumlarını yorumlayan Üstün Dökmen, "Benim üzerimde bıraktığı etki şu; 3 kişiyi de kutluyorum. 17 yıldır bu ilk kez oluyor. İsmail Küçükkaya gayet güzel yönetti. Ekrem İmamoğlu eşlerle bir aile fotoğrafı çektirelim dedi. Orada 3 erkek var dediler ki hanımlarla bir aile fotoğrafı çektirelim diye. İyi ki gelmedi hanımlar. Ben orada olsaydım Zehra hanımı asla çağırmazdım oraya. 'Zehre gel yanıma' olmaz. Eş çağrılmaz eşin yanına gidilir. Bir bunu söyleyeyim. Bunu kasıtlı yapmadılar" dedi. 

YÜZ İFADESİ VE BEDEN DİLİ

Dünkü buluşmanın beden dilini analiz eden Dökmen, "Özal yapardı kalem ile. Herhalde birileri söylüyor. Şöyle yaparsan etkili olur diye. Yüz ifadeleri ve beden dilinde bir kasıtlı beden dili vardır. Bunu öğrenen herkes yapabilir. Bir de bilinçli olmadan sergilediğimiz yüz ifadeleri ve beden dilimiz vardır. Benim mesleğim ikincisi ile. 40 yıldır bu işin içindeyim. Bir danışan karşınıza geldiğinde elini böyle mi yaptı, benden bir şey mi saklıyor buna bakmayız. Çünkü bu öğrenilebilen bir şeydir. Bir de hali, tavrı, oturuşu izlenimleri. İzlenim edinmeden empati kuramayız" ifadelerini kullandı. 

YILDIRIM 12 KEZ SÖZ KESTİ, İMAMOĞLU KESMEDİ

Dökmen AK Parti'nin Adayı Binali Yıldırım'ın gergin olduğunu belirterek, "Sayın Yıldırım ilk yarım saatte gergindi, bezgin gözüküyordu, kaygılı gözüküyordu. İmamoğlu çok mutlu gözükmüyordu ancak gergin de değildi. Sayın Yıldırım en son dakikada bir gülümsedi. Yıldırım sürekli sözünü kesiyordu İmamoğlu'nun. İmamoğlu 5 saniye, 10 saniye istiyorum diye söylüyordu. Yıldırım en sonunda gevşedi rahatladı espri yaptı. '5 saniye de benden' deyince ortadaki gerginlik yok oldu" diye konuştu. Gerginliğinin göstergesi olarak Yıldırım'ın 12 kere söz kesmesine işaret eden Dökmen, "İmamoğlu hiç söz kesmedi" diye de ekledi. Dökmen şöyle devam etti; "Canlı yayında söz kesmemek gerekiyor. İmamoğlu eğer formatı değiştireceksek ben de sözünü keseyim diyor. Hafif tehdit etti İmamoğlu, yani değiştireceksek ben de söz keserim diyor. Toplum artık kanlı üslubu istemiyor. Tehditvari üslubu istemiyor."

YILDIRIM KISIK SESLE İMAMOĞLU COŞKULU SESLE KONUŞTU

Adayların konuşmalarının da altındaki psikolojik detaylardan bahseden Dökmen, "Yıldırım'ın ağzından iki kere 'yalancı' kelimesi çıktı. İmamoğlu; genç, dinamik bir duruş sergilerken, Binali Yıldırım "Tonton Binali Amca" imajı çizdi. İmamoğlu'nun profili sağlam. 17'nci, 18'inci yy'da Osmanlı'nın yönetici yaş ortalaması 70. Avrupa'da o dönemde yaş ortalaması 40. Gençlik artık önemli bir faktör. Gençlere bırakılması lazım. Toplum gençleşmekten, genç isteyenden yana. Yıldırım kısık sesle ve kuşku içinde konuştu. İmamoğlu ise kendine güvenen heyecanlı ve coşku içinde konuştu" dedi.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!