Tokat’ın Almus ilçesinde önceki yıl olduğu gibi bu sene de su seviyesinde düşüş meydana geldi. Mayıs ayında doluluk oranına ulaşan barajda yaz aylarında Tokat'ın verimli arazilerinin olduğu kazovanın sulanması ve elektrik üretimi için su bırakılması sebebiyle su seviyesinde düşüş yaşandı.

Kıyı şeridinden yaklaşık 100 metre çekilen baraj gölünde su seviyesinin çekilmesi sonucu vatandaşlar kıyı kayalık alana tekne ile değil yürüyerek gidebiliyor. Malkayası olarak bilinen Türk bayrağının olduğu kayalığa çıkan vatandaşlar bol bol hatıra fotoğrafı çekiliyor.

İlçe halkından Asuman Kepenek, birkaç senedir baraj gölünde su seviyesinde düşüş yaşandığını söyledi. İlkbahar aylarında etrafı suyla kaplı olan kayalık alana tekne ile gidebildiklerini, şu anda ise kayalıklara yürüyerek çıkabildiklerini belirten Kepenek, “Kayalıklara dikili olan bayrak direğine kadar su çıkıyordu. Kayıkla balıkçılar gelebiliyordu. Şu anda sular çok çekildi yürüyerek bu alanda gezebiliyoruz” dedi.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Yeşilırmak üzerinde, sulama, taşkın kontrolü ve enerji üretimi amaçlı olarak 1959-1966 yılları arasında inşa edilen Almus Baraj Gölü, 21 bin 350 hektarlık bir alana sulama hizmeti veriyor. 27 MW'lik güç kapasitesi ile yılda 99 GWh elektrik enerjisi üretimi de sağlayan Almus Barajı'nda alabalık, sazan, yayın, tuna ve kaya balığı bulunuyor. 2016 yılında özelleştirilen Almus ve Köklüce hidroelektrik santrallerinde elektrik üretimi yapılıyor.