29 Temmuz tarihinde Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz'in, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etmek üzere yaptığı ziyarette İmamoğlu, 3 spor kulübünün stadyumlarında, maç izleyemeyen çocuklar için bir loca tahsis edilmesi üzerine talepte bulunmuştu. Bunun üzerine Galatasaray Kulübü, bir locayı İBB'nin kullanması için tahsis etti.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Çocuklar maçı İmamoğlu ile birlikte izledi

Söz konusu locanın Galatasaray SK tarafından tahsis edilmesi ile Ekrem İmamoğlu, Sultanbeyli'den beraberinde getirdiği 12 ile 17 yaşları arasındaki çocuklarla birlikte ilk kez locaya geldi. Locanın ilk misafirleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ile maçı seyretme şansını yakalarken, hayatında ilk defa stadyuma gelen çocuklar da coşkulu anlar yaşadı.

"Ortam çok güzel"

Galatasaray-Kasımpaşa maçını locadan takip eden çocuklar arasından Murat Aytekin, “İlk kez bir maça geliyorum. Fenerbahçeliyim. Ortam çok güzel” dedi. Bir başka misafir Ömer Akgün de “Ekrem İmamoğlu için geldik buraya. Çok seviyorum kendisini” diyerek İmamoğlu'na teşekkürde bulundu.

İmamoğlu'ndan kulübe teşekkür

İmamoğlu, maçın devre arasına girmesiyle çocuklarla toplu olarak fotoğraf çekildikten sonra yaptığı açıklamada Galatasaray Kulübü'ne teşekkürlerini ileterek, "Bize bir loca tahsis ettiler ve bu locada, İstanbul’un farklı semtlerinden çocuklarımızı ve gençlerimizi misafir ediyoruz. Keyifli bir maç oluyor. Bizim amacımız, İstanbul’un güzide kulüplerini, değerli camialarını, spor seven, futbol seven gençlerimizle, çocuklarımızla buluşturmak, İstanbul’un farklı yerlerinden ‘İlk defa bu stada geliyorum’ diyenlere bu güzel anı yaşatmak. Çok da mutluyum. Heyecanları yüzlerinden okunuyor.” dedi.