Kamuda çalışan sözleşmeli personeller kadro talebinde bulunuyorlar. Twitter üzerinden başlattıkları hashtag kampanyasıyla seslerini duyurmaya çalışıyorlar. 

Sözleşmeli personeller, "Eşitlik istiyoruz" diyerek iki gündür Twitter üzerinden hashtag çalışması yapıyorlar. Kadro taleplerini sosyal medya üzerinden dile getiren sözleşmeliler, kamu personel sisteminde; kurum, unvan, görev ve görev yeri ayırımı olmaksızın kadrolu statüde istihdamın benimsenmesini ve sözleşmeli personel istihdamının tamamen terk edilmesi gerektiğini savunuyorlar. 

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

#SözleşmeliyiKadrodaAyırma diyerek seslerini hükümete duyurmak isteyen sözleşmeli personeller, "Aynı sınav yöntemiyle atandık. Ayrım olmamalı tüm sözleşmeliler hakkı olan kadroyu almalı" diyerek beklentilerini söylüyorlar.

AK PARTİ OYLARIYLA REDDEDİLMİŞTİ

TBMM'de, çok sayıda milletvekili, sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi için kanun teklifi vermişti. Ancak TBMM'de hakim çoğunluğu oluşturan AK Parti ve çekimser kalan MHP bu teklife destek vermediği için, kanun teklifleri Meclisin tozlu raflarında kalmıştı.