İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçtiğimiz günlerde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanmasıyla ilgili açıklamayı bugün yapacağını duyurmuştu. Soylu, kayyum tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulundu.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

"Kayyum yanlış terim, doğru ifade geçici belediye başkanı"

Soylu, "Kayyım da kayyum da hukuken yanlış terimlerdir. Burada doğru olan ifade, geçici olarak görevlendirilen belediye başkanıdır" şeklinde konuştu. Bakan Soylu, teröre bulaşan 94 belediye başkanının görevde alındığını, bu hareketin anayasaya uygun şekilde gerçekleştirildiğini ifade etti. 

"Seçilmiş olması istediğini yapma özgürlüğü vermez"

"Bir kişinin seçilmiş olması istediğini yapabilme özgürlüğü sağlamaz" diyen Soylu, bir belediye başkanının teröre bulaştığında işlem yapılmasının zorunluluk olduğunu ifade etti. Görevden alınan Diyarbakır belediye başkanının terörist cenazesine gittiğini, teröre sağlık ve ilaç desteği verdiğini, personel kimlik kartlarındaki Türk bayrağını kaldırdığını, bu sebeple gerekenin yapıldığını dile getirdi. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum atanması tartışmasına açıklama getiren Bakan Soylu, Ekrem İmamoğlu'nun seçilmesinin demokratik bir karar olduğunu, belediye başkanının işini yapması gerektiğini belirtti. "Belediye başkanı ülkeyi yönetmek için seçilmez. Hedefleriniz olması güzel. Ancak önce kendi işinizi yapacaksınız" diyerek İmamoğlu'na seslendi. 

"İstanbul ve Ankara için söz konusu değil"

"İstanbul seçiminin meşruiyetini ortadan kaldırmak olmaz. İstanbul ve Ankara'ya kayyum atanması söz konusu değil" dedi. İmamoğlu'nun "16 milyonun selamını getirdim" söylemini eleştiren Soylu, "Ben de bir İstanbul seçmeniyim, kimseye selam göndermedim. Caddeye terörist ismini verene selam göndermem" dedi.