İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimi değerlendirmelerini İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Hadi Özışık'a yaptı. 

'İMAMOĞLU'NUN NE KÜFÜRLERİNİ BİLİRLER'

İmamoğlu'na karşı sert bir tavrı olmadığını belirten Soylu; "Ekrem İmamoğlu musakka yiyen, antrikot hiç yemeyen hayatında, Beylikdüzü belediye başkanıyken çok mütevazi hayat yaşayan, kimseye kötü söz söylemeyen, Beylikdüzü'nde herkesin onu nuru pak bir adam olarak bildiği bir kişi(!). Kim nereden bilecek böyle bir şey olacağını. Bazen insanlara enayi muamelesi yapıyorlar. Bunun kişiliği belli, yapısı belli, dilinin nelere döndüğü belli. Beylikdüzü'nde 10 kişiden 6'sı beyefendinin küfürlerini bilir. Ben İmamoğlu'na karşı sert değilim, o bana karşı sert" ifadelerini kullandı.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

'ORDU VALİSİ TUZAK KURDU' İDDİASI

Ordu'da yaşanan VİP uçak tartışmaları için de konuşan Soylu; "Vali şöyle tuzak kurar. Bu beyefendinin oradan kanunen geçme yetkisi varsa haklıdır. 14 kişilik bir liste veriyorsunuz. Koç'un özel uçağıyla VİP'ten İstanbul'a gidebilmek için müracaatta bulunuyoruz. VİP kullanabilmek için vekilin bulunması gerekiyor. O da 14 kişi değiltir. Bir vekil yanında varsa en fazla 2 en fazla 3 kişidir. Burada milletvekili yok" diye konuştu. 

'KOÇ'UN ÖZEL UÇAKLARIYLA DOLAŞIYORLAR'

Soylu şöyle devam etti, "Biz sosyal demokratları tanırız. Sosyal demokratlar ne zamandan VİP hastası oldu ben bunu soruyorum. Ne zamandan beri musakka deyip, antrikot deyip de Koç'un özel uçakları ile geziyorlar ben bunu soruyorum sosyal demokratlara. Öyle bir şey yok."

Koç'un uçağını Bakan Zeybekci'nin de kullandıığı hatırlatılınca Soylu, "Seçim döneminde binmek ayrıdır. Başka dönemlerde kiralamak ayrıdır. Parasını verirsiniz binebilirsiniz. Bu tahsis edilmiş uçak. o kadar açık" dedi.