Dünyanın en büyük sosyal medya siteleri milyarlarca kullanıcıya hitap ediyor. Sadece Facebook bile dünyanın neredeyse yarısına hizmet veriyor. Durum böyle olunca platformlara yapılan baskılar da artıyor. Sedat Peker özellikle son dönemlerde sosyal medya platformlarına baskı aracı olabilir.

Tele1'in haberine göre; Geçtiğimiz aylarda kabul edilen sosyal medya yasası ise yetkililere önemli bir avantaj sunuyor. Türkiye’deki tüm bireylerin ve devlet kurumlarının istek ve görüşlerini değerlendirmek zorunda olan sosyal medya platformları büyük bir ikilem arasında kaldı.

YouTube, Twitter, Facebook ve TikTok gibi platformlar sosyal medya yasasına bağlı olarak çalışıyor. Bireyler tarafından herhangi bir içeriğin kapatılması ile ilgili başvuru yapıldığında şirket 48 saat içerisinde cevap vermezse 5 milyon TL ceza verilecek. Bu cezaların ödenmemesi durumunda 10 milyon TL düzeyinde yeni bir ceza daha verilecek.

Twitter gibi platformları kapatmak açıkçası pek kolay değil. Eğer YouTube veya Twitter gibi bir platformu kapatmak isterseniz bunu sadece kendi ülkenizde yapabilirsiniz. Ülkede o siteye erişimin engellenmesi durumunda kimse erişim sağlayamaz fakat başka ülkelerde içerikler görülebilir.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

Herhangi bir içeriğin kaldırılması devlet yetkilileri için imkansız. YouTube veya Twitter gibi şirketler ancak kendileri bu erişim yasağını getirebilir. Aksi halde kimsenin bu tür içerikler ile ilgili engelleme yetkisi bulunmuyor. Ayrıca sosyal ağ sağlayıcı olarak bilinen YouTube veya Twitter gibi platformlar engelleri kolayca aşabiliyor. Önümüzdeki günlerde Sedat Peker meselesi nedeniyle sosyal medya platformlarına yaptırım uygulanabilir.