Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Eski HDP milletvekili Sırrı Süreyya Önder, 2013 yılındaki Nevruz etkinliklerinde yaptığı konuşma sonrasında ‘terör örgütü propagandası’ yapmakla suçlanmış, İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 3 yıl 6 ay hapis cezası almıştı.

Tahliye kararı ertelendi

Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) geçtiğimiz gün Önder'in, 'ifade özgürlüğünün ihlal edildiği' kararına hükmetmesinin ardından, 57 yaşındaki eski milletvekili hakkında dün tahliye kararı verildi. Ancak AYM'nin kararı İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaşsa da, mahkeme heyeti adliyede olmadığından Önder'in tahliyesi gerçekleşmemişti.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi, Sırrı Süreyya Önder'in tahliye kararını savcılıktan mütalaa istemesinin ardından bugün onayladı. Tahliye kararı, Önder'in tutulduğu cezaevine gönderildi.

Önder'in kızından ceketli paylaşım

Avukat Arzu Eylem Kayaoğlu, Önder'in gün içerisinde tahliye edileceğini söyledi. Eski milletvekilinin kızı Ceren Önder, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla, tahliye haberini sevenlerine duyurdu. Babasının tahliye olurken giyeceği ceket ve gömleğin fotoğrafını paylaşan Ceren Önder şu paylaşımı yaptı:

Akşamüstü tahliyesi gerçekleşti

2011-2018 arasında TBMM'de üç dönem İstanbul ve Ankara milletvekillikleri yapan Sırrı Süreyya Önder, akşamüstü saatlerinde Kocaeli Cezaevi'nden tahliye edildi.

"Ülke topyekun demokratikleştiği zaman sevineceğim"

Sırrı Süreyya Önder tahliyesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, "İçerideki arkadaşlarımızın da hepinize çok selamları var. Normalde insanın böyle zamanlarda sevinmesi lazım fakat bir yanımız hep içeride. Ne zaman ülke topyekun demokratikleşme, barış yolunda adım atarsa sevincimizi o zaman yaşayabiliriz. AYM’nin kararı oy birliğiyle almasını çok değerli buluyorum, umarım bu diğer yargılamalar için de ön açıcı olur. Sözümüzü söylemişiz, her zaman da söyledik. Hiçbir şey bunu söylemekten alıkoyama, çünkü inandığımızı söyledik. 10 aydır tek başıma olduğum için konuşma melekelerim de biraz zayıflamış. Hepinize teşekkür ediyorum, ayağınıza sağlık" ifadelerini kullandı.

"Çöp gibi yerden çıktım"

Açıklama yapmaya hazırlandığı sırada bir gazetecinin "Arkanız çöp oldu" diye uyarmasının ardından Önder, "Bir şey olmaz yav, çöp gibi yerden çıktım" dedi.