İstanbul Bahçelievler'de bir kadın, boşanma aşamasındaki eşi tarafından sokak ortasında vuruldu. Silah sesleri ve kadının yardım çığlıkları, o sırada açık olan telefondan duyuldu.

32 yıllık eşi H.C.'ye şiddet nedeniyle boşanma davası açarak Samsun'da yaşadıkları evi terk edip İstanbul'a kardeşinin yanına gelen A.C., Bahçelievler'de bir restoranda çalışmaya başladı. 

TEDBİR AMACIYLA SES KAYIT PROGRAMI YÜKLEDİ

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; H.C., iş ve ev adresini bulduğu A.C.'yi rahatsız etmeye başladı. Barışmak için konuşmak istediğini söyleyen H.C., boşanma aşamasındaki eşi tarafından reddedildi. Bunun üzerine H.C.'nin A.C.'ye tehditleri başladı. A.C., cep telefonuna ses kaydedici program yükleyerek, boşanma aşamasında olduğu eşine karşı önlem almaya çalıştı.

SALDIRGAN PEŞİNİ BIRAKMADI

H.C., iş yerinden çıktıktan sonra Bahçelievler'e gitti. Yıldırım Beyazıt Caddesi'nde yürüdüğü sırada Ramazan Bayramı'nı kutlamak için arkadaşını arayan A.C.'nin yolunu kesti.

Konuşmak istediğini söyleyen 53 yaşındaki H.C., olumsuz cevap alınca boşanma aşamasındaki eşine kurşun yağdırdı. 49 yaşındaki A.C., 6 kuruşunla yaralandı.

KAYIT PROGRAMI SİLAH SESLERİNİ KAYDETTİ

A.C.'nin H.C.'ye karşı önlem olarak olay anında açık olan telefonuna yüklediği ses kaydedici program, silahlı saldırı anını kaydetti. 

H.C. ve A.C. arasında olay anında geçen diyalog şöyle:

H.C.: Silah var üzerimde. Seni şu an vururum.
A.C.: Varsa var, ne yapayım ya? Allah Allah.
H.C.: Konuşacağız.
A.C.: Hayır. Ebru Hasan yanımda. (Telefondaki arkadaşına söylüyor) Konuşmayacağım ya.
H.C.: Seni vuruyorum. 
A.C.: Vur.

İLK MÜDAHALEYİ SOKAKTAKİ HEMŞİRE YAPTI

Silah seslerinin ardından A.C.'nıin yardım çığlıkları ve açık olan telefonun karşısındaki arkadaşının ağlama sesleri de ses kaydına yansıdı. O sırada olay yerinden geçmekte olan bir hemşire A.C.'ye ilk müdahalesini yaparak hastaneye kaldırılmasını sağladı. 

YARARLANAN EŞİNİ ÖLDÜRMEK İÇİN HASTANEYE GİTTİ

A.C., Çapa Tıp Fakültesi'ne kaldırılırken, H.C. olay yerinden kaçtı. Olaydan iki gün sonra H.C., A.C.'nin tedavi olduğu hastaneye gelerek, tekrar saldırı düzenlemeye çalışırken yakalandı. 

H.C., hastaneye gelerek "İşimi yarım bırakmayacağım" dediği ve yeni saldırıya hazırlandığı sırada, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler tarafından yakalandı. Gözaltına alınan H.C., tutuklanarak hapishaneye gönderildi. 

ADAM YARALAMADAN SABIKASI VAR

Ses kaydına yansıyan saldırı, H.C.'nin A.C.'ye ilk saldırısı değil.

5 Haziran'da yaşanan olaydan 8 ay önce, H.C. tarafından balkon atılmaya çalışılan A.C., evden kaçarak Manisa'daki kızına sığındı. A.C.'nin arkasından Manisa'ya giden H.C., kızının kayınpederi A.V.K.'yı silahla yaraladı. H.C., kızının kayınpederini silahla yaraladığı için 7,5 ay hapiste yattı. 

Tahliye edilen H.C., hapishaneden çıktıktan 1 hafta sonra A.C.'ye kurşun yağdırdı. 

SALDIRGAN, ÇOCUKLARINI DÖVÜP EŞİNE DİNLETMİŞ

Saldırının ardından bir dizi ameliyat geçiren ve sağlığına kavuşan A.C., yaşadıklarını şöyle anlattı:

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Bana geçmişte de şiddet uyguluyordu. Bir defasında evi terk ettiğimde iki çocuğumu eve hapsetmişti. Beni çocuklarımla tehdit etmişti. Onları dövüp ağlamalarını telefonda bana dinletiyordu. Şiddet nedeniyle evden ayrılıp İstanbul'a gelerek çalışmaya başladım. İş yerimin ve evimin adresini bulmuş. 1 haftadır rahatsız ediyordu. En sonunda da öldürmeye çalıştı. Ailem, kızlarım ve Hasan Cora'nın kız kardeşi ile akrabaları bana destek oluyor. Çok şükür sağlığıma kavuştum. Adaletin yerini bulmasını ve hakettiği cezayı almasını istiyorum.