Seçimlerin ardından zam yağmuru başladı. İlk önce 2 Nisan gecesi itibari ile benzine 19 kuruş zam yapılmıştı.  Yapılan zammın ardından benzinin litre fiyatı İstanbul'da 6 lira 90 kuruş olurken bazı illerde benzin fiyatı 7 liraya çıktı. Hemen ardından toptan elektrik alımına yüzde 37 zam yapıldığını duyduk. Ardından tanzim satış noktaları toplanmaya başladı. Kütahya’da geçen yıl 3 ila 5 lira arasındaki değişen tohum fiyatları 25 liraya kadar yükseldi. Simav’daki halk pazarında üç hafta önce 10–15 TL’ye satılan tohumluk soğanın kilogram fiyatının 30–35 liraya çıkması bekleniyor. 

Asıl şok ise sigaradan geldi. Türkiye'de bazı sigara fiyatlarına 2 liralık zam uygulandı. Buna göre en yüksek sigara fiyatı 15.50 TL oldu.  

Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Zamların ardından vergi uzmanı Ozan Bingöl'den şok bir açıklama geldi. Buna göre artık sigara içen her yurttas paketindeki 20 sigaradan 17'sini vergi olarak ödüyor. 
 
Bingöl şu ifadeleri kullandı: Sigaraya gelen zamla birlikte satış fiyatı 15 TL olan bir sigaranın içerisinde vergi tutarı ortalama 12.40 lira olmuştur. Böylece bir paketteki 20 dal sigaranın yamlaşık 17 dalı vergilerden oluşmaktadır. Üreticilerin yaptığı bu 20 TL'lik zammın 1,65'lik kısmı bütçeye gelir olacaktır.