Mardin Ömerli'de PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan Mardin Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva son yolculuğuna uğurlandı. 

Şehit Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva son yolculuğuna uğurlandı

Ankara'daki Ahmet Hamdi Akseki Camii'nde düzenlenen cenaze töreninde şehit Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva'nın eşi Canan Kansuva ile babası ve annesi Necati-Sebahat Kansuva taziyeleri kabul etti. Şehidin yakınlarının yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Ankara Valisi Vasip Şahin, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, emniyet ve silahlı kuvvetler mensupları katıldı. Cenaze namazının ardından bir vatandaş, "Siz daha PKK'ya sahip çıkın" diyerek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. 

Kıran 2 Harekatı'nda en önde yer alıyordu

Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva, Ömerli kırsalındaki Şafak 127 Operasyonu'na katılmış, Nusaybin'de hendek operasyonlarında da yer alarak Kıran 2 Operasyonu'nda en ön safta bulunmuştu. Evli ve iki çocuk babası olan Tufan Kansuva 2015 yılından bu yana Mardin'de Özel Harekat Şube Müdürü olarak görev yapıyordu.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Kanın yerde kalmadı!

Öte yandan, Kansuva'yı şehit eden teröristler tespit edilerek etkisiz hale getirildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medyada şehit Kansuva'nın şehadetine sebep olan teröristlerin öldürüldüğünü duyurarak "Kanın yerde kalmadı" dedi.