Sağlık Bakanlığı'na bağlı Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşra teşkilatlarında çalışan tüm personelin yıllık izinleri ikinci bir emre kadar iptal edildiği bildirildi.

BÜTÜN İZİNLER İPTAL EDİLDİ

Genel Müdürlük tarafından ilgili birimlere gönderilen yazıda "COVİD-19 salgını sebebiyle, Genel Müdürlüğümüz merkez ve taşra teşkilatında çalışan tüm personelin ikinci bir emre kadar yıllık izinleri iptal edilmiştir. Yıllık iznin bir sebebe binaen alınmış olması fark etmemektedir. 657 sayılı Kanunun 104'üncü maddesi çerçevesinde alınmış olan evlilik, ölüm, analık izni ve 105'inci madde çerçevesinde alınan refakat izni ve 108'inci madde çerçevesinde alınan aylıksız iznin iptali sözkonusu değildir" denildi.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

KORONAVİRÜS HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

OKULLAR TATİL Mİ?

Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, korona virüsü salgınına karşı alınan önlemler hakkında TBMM'de Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu toplantısında konuştu. Bakan Koca yaptığı açıklamada, "Bu salgının Türkiye'de olma ihtimali çok yüksek. Türkiye'de tespit edilen bir vaka olmadığını net söylüyoruz. Ama ülkeye giriş için anormal bir risk taşıyor" ifadelerini kullandı.

Bakan Koca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, kamu personelinin zorunlu olmadıkça yurt dışına çıkmaması yönünde bir genelge yayımlayabileceğini açıkladı. Koca, okulların tatil edilip edilmemesiyle ilgili Milli Eğitim Bakanlığı ile önümüzdeki günlerde görüşüleceğini bildirdi.

Gelişmeler üzerine her ihtimali değerlendirdiklerini dile getiren Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da, resmi makamlar dışında yapılan hiçbir açıklamaya itibar edilmemesini istedi.

Son dakika koronavirüs haberlerini ve son dakika okul tatili haberlerini NEOHABER.net'ten takip edebilirsiniz...