Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yardımcısı Yuri Uşakov, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriye Milli Ordusu'yla birlikte Suriye'nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı başlattığı Barış Pınarı Harekatı ile ilgili açıklama yaptı.

"Operasyonlarda tedbirli olunması gerekir"

Uşakov Suriye Anayasa Komisyonu oluşturulması gibi anlaşmaların zarar görmemesi gerektiğini belirterek, "Tüm etnik grupların durumları gözönüne alınarak operasyonlarda tedbirli olunması gerekir. Her şeyden önce Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliği gözönüne alınmalı." dedi.

Uşakov ayrıca, terörle mücadele ve Suriye'de barışı sağlamak için ortak çabalarla oluşturulan uluslararası anlaşmaların kilit unsurlar olduğunu da belirtti.

"Kürtler aslında orada demografik politikaları değiştiriyor"

Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Vassily Nebenzia, konuya ilişkin olarak şunları kaydetti: "Bu operasyon, bazı koalisyon ortaklarının, Suriye'nin kuzeydoğusunda yaptıkları demografik mühendisliğin bir sonucu. Onları bunu yapmamaları konusunda uzun süre uyardık. Şimdi Kürtler aslında orada demografik politikaları değiştiriyor."