Boşnaklara hakaretle suçundan yargılanan Rasim Ozan Kütahyalı hakkında açılan davada mahkeme ‘halkın bir kesimini sosyal, sınıf, din, mezhep, cinsiyet bölge farklılığına dayanarak alenen aşağılama’ suçundan 10 ay hapis cezasına hükmetti. Kütahyalı'nın cezası ertelenmedi.

Karar duruşması

İstanbul 27'nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına sanık Kütahyalı katılmazken, tarafların avukatları ise mahkeme salonunda hazır bulundu. Duruşmada şikayetçi Bosna Sancak Akademik Kültür ve Tarih Vakfı, Bosna Sancak Kültür ve Yardımlaşma Derneği avukatları ve çok sayıda müşteki yer aldı.

10 ay hapis cezası

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanık Kütahyalı’yı kasta dayalı ağırlığı, suçun işlenmesinde kullanılan araç, suçun işlendiği zaman, suçun konusunun önemi ve değerini dikkate alarak 10 ay hapis cezasına çarptırdı. İyi hal indirimi uygulanmadı.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Dahası mahkeme, sanığın adli sicil kaydında tekerrüre esas olmazsa dahi birden fazla mahkumiyet kararı bulunması dikkate alındığında, Kütahyalı’nın bir daha suç işlemeyeceği yönünde kanaat oluşmadığından verilen hapis cezasının ertelenmesine yer olmadığına karar verdi.