Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

Giresun'un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Kızı Rabia Naz Vatan'ın şüpheli ölümünün aydınlatılması için hukuk mücadelesini sürdüren baba Şaban Vatan, polis nezaretinde emniyete götürüldüğünü Twitter hesabından, "Polisler beni almaya geldi eve. İfadem alınacakmış" sözleriyle duyurdu.

20 aya rağmen kayıtlar incelenmedi

Öte yandan Vatan ailesinin, Rabia Naz'ın ölümünden sorumlu tuttuğu kişilerin HTS (Historical Traffic Search - Telefon görüşmeleri ve sinyal bilgileri) kayıtlarının aradan geçen yaklaşık 20 aya rağmen incelenmediği ortaya çıktı. HTS kayıtları 24 aylık süre sonunda siliniyor.

Tehdit ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı

Tanık Mürsel Küçükal'a yönelik gerek sosyal medya üzerinden, gerekse aleni olarak tehdit ve hakaretlerde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan Vatan'ın, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra emniyete götürüldüğü bildirildi.

Savcıları suçlamıştı

Şaban Vatan, önceki gün Rabia Naz soruşturmasında gizlilik kararının kalkmasının ardından soruşturma dosyasındaki bazı bilgi, belge ve görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşarak, soruşturma savcılarına yönelik çeşitli suçlamalarda bulunmuştu.

Rabia'nın annesinden mesaj

Atike Vatan, eşinin gözaltına alınmasının ardından akademisyen Metin Cihan'a bir mesaj gönderdi. Cihan videonun ardından 40 günlük bebeği olan Atike Vatan'ın evinin polisler tarafından basıldığını duyurdu. Naz çekmiş olduğu videoda, "Eşim bir adım ileri gidip bir şeyleri ortaya çıkardığı zaman direkt susturmaya çalışıyorlar. Kucağımda 40 günlük bebeğimle eşimin adaletini burdan sağlamaya çalışıyorum. Sesimi herkese duyurmaya çalışıyorum. Benim devletim nerede?" dedi.

Gazetecilerle ilgili Valilik'ten açıklama

Rabia Naz'ın ölümünü incelemek amacıyla kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'nu olay yerinde takip eden gazeteci Canan Coşkun ve belgeselci Kazım Kızıl da dün gözaltına alınmıştı. Gazetecilerle ilgili valilikten şu açıklama yapıldı:

"Dijital materyallere el kondu"

Meclis Araştırma Komisyonu süsü vererek olay yerinde baskı ve tehditte bulunarak şahsı süründüren, hürriyeti tahdit, darp ve tanık ifadesini değiştirmeye zorlamaları dolayısıyla şüpheli K. K., T. D., C. C. ve Şaban Vatan gözaltına alınmış, ikamet adresleri ve araçlarında aramalar yapılarak dijital materyaller incelenmek üzere muhafaza altına alınmıştır.

"Komisyona bilgi verildi"

Görele Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 'şantaj-kasten yaralama, tehdit, hakaret, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs' suçlarından adli tahkikat sürdürülmekte olup, olayda TBMM isminin kullanılması itibariyle Rabia Naz Vatan Başta Olmak Üzere Şüpheli Çocuk Ölümlerinin Araştırılması ve Bu Konuda Alınması Gerekli Tedbirlerin Belirlenmesi Amacıyla Kurulan Meclis Araştırma Komisyonu'na da ayrıca bilgi verilmiştir
Kamuoyuna saygıyla duyurulur

Tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiler

Eynesil'de gözaltına alınan gazeteciler Canan Coşkun ve Kazım Kızıl ile Rabia Naz Vatan'ın babası Şaban Vatan, tutuklanmaları talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Ne olmuştu?

Giresun'un Eynesil ilçesindeki evinin önünde geçen yıl nisan ayında yaralı bulunan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan'a çarpan sürücünün Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu'nun yeğeni olduğu öne sürülmüş; aile, çocuklarının ölümünün aydınlatılmasını AK Partili siyasetçilerin engellediğini iddia etmişti. Rabia Naz'ın ölüm nedeninin tespiti için Adli Tıp Kurumu'nca 2 rapor hazırlanmıştı.

Ailesi, rapora itiraz etti

Raporlarda ölümün, genel beden travmasına bağlı kırık ve iç organ yaralanması sonucu meydana geldiği, yüksekten düşme ile uyumlu olduğu kaydedildi. Aile ise kızlarına otomobil çarptığını ve yaralı olarak evin önüne bırakıldığını belirtilmişti. Trabzon Adli Tıp'ın raporunda ise Rabia Naz'ın tırnaklarında erkek DNA'sı tespit edildiği ortaya çıkmıştı. TBMM'de kurulan Araştırma Komisyonu'nun 12 üyesi de 7 Kasım'da Eynesil'e gelerek, incelemelerde bulunmuştu.