Rabia Naz cinayetinin üzerinden 13 Nisan'da tam bir yıl geçmiş olacak ancak ne yazık ki olayın zanlılıları hala bulunamadı. Adalet mücadelesi veren baba Şaban Vatan ise bugün attığı bir tweet ile soruşturmanın üstünün kapatılmaya çalışıldığını ve kendisi için de akıl sağlığı yerinde değil raporu verildiğini takipçileri ile paylaştı. Aylardır verdiği hukuk mücadelesinden bir sonuç alamayan baba Vatan, attığı tweet ile olayın üstünün kapatılmaya çalışıldığını aktardı. 


Toplamda 27 ilde bu eylemler 13 Nisan Cumartesi günü gerçekleştirilecek. 

Rabia Naz cinayeti nasıl ortaya çıkmıştı?

Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan ise kızının trafik kazası geçirdiğini ancak bu durumun üstünün örtüldüğünü söylemiş ancak sesini kimseye duyuramamıştı. Giresun’un Eynesil ilçesinde 13 Nisan 2018'de önce evinin önünde yaralı halde bulunup, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın ölümünün ardındaki sır perdesi aralanamadı. 

Rabia Naz'ın ölümünün intihar ya da yüksek yerden düşme olduğu öne sürülürken baba Şaban Vatan ise kızına araba çarptığını ancak bu durumun üstünün örtüldüğünü iddia etti: "Kızıma araba çarpmış. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü" dedi.

Gazeteci Metin Cihan da Twitter üzerinden şunları yazmıştı:

"Rabia evinin önünde bulunduğu sırada sol ayağı kopar derecesine gelmiş ve atardamar kesiği var. Böyle bir durumda kan akışı olması lazım ancak bulunduğu yerde kan yok. Evinin çatısından intihar ettiğini 'düşünen' emniyetin aksine ise yüksekten düşmeyle/atlamaya oluşması beklenen başka bulgular yok ve düşme sesini duyan yok.

"Baba soruşturmayı etkili siyasilerin durdurmuş olabileceğini ve delil karartıldığını düşünüyor."

"İntihar değil, bedensel travma"

Baba Şaban Vatan ise kişisel twitter hesabından olayın ayrıntılarını paylaştı ve adli tıp raporunun da ölümün intihar değil 'bedensel travmaya' bağlı olduğunu ortaya koyduğunun altını çizdi.

Baba Vatan, çocuğunun ölümünün cinayet olduğunu ve üzerinin örtülmeye çalışıldığını belirtti. Olayın yargı tarafından yeteri kadar soruşturulmadığı ve kızının yaşamını yitirdiği gün, polise saat 17.00 sıralarında bir kız çocuğuna siyah bir aracın çarptığına ilişkin bir ihbarda bulunulduğunu belirten Vatan, ayrıca kızının yaralarının temizlenmiş olduğunu da belirtti.

Vatan, evlerinin yakınındaki oto yıkamacıya aynı gün tariflere uyan siyah bir aracın geldiğini ve sahibinin telaşlı olduğunun kendine aktarıldığını da söyledi.

10 ay sonra sosyal medyada gündeme oturan Rabia Naz Vatan hakkında "#RabiaNazaNeOldu?" etiketiyle çok sayıda paylaşım yapıldı.

3 gün sonra ölüm yıl dönümü olan minik Rabia için kadın platformları ve STK'lar belirlenen şehirlerde eylemler düzenleyecek. 

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!