Eynesil ilçesinde yaşayan 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, evinin önünde saat 17:00 civarında ağır yaralı olarak bulunup, hastaneye kaldırılmış ancak hastanede hayatını kaybetmişti.

Aileye Rabia Naz'ın trafik kazası sebebiyle öldüğü bildirildi. Daha sonra ise polisler, Rabia Naz'ın intihar ettiğini söyledi.

AYAK BİLEĞİ KOPMAK ÜZEREYDİ

Yüksekten düşerek hayatını kaybettiği öne sürülen Rabia Naz'ın ölümünden sonra baba Şaban Vatan olaydan şüphelendi ve kızının ölümünün peşini bırakmadı. Babanın iddiasına göre, olay günü Rabia yere biri tarafından bırakılmış gibi bulundu ve ayak bileği kopmak üzereydi. Kan kaybından ölen küçük kızın bulunduğu yerde tek bir damla kan izi yoktu.

Şaban Vatan, kızının bir siyasetçinin yeğeninin kullandığı aracın çarpmasıyla hayatını kaybettiğini ancak olayın kapatıldığını iddia etti.

RABİA'NIN ÜZERİNDE TALAŞ PARÇALARI BULUNDU

Rabia yaralı bulunduğunda üzerinde talaş parçaları vardı. Baba, bu talaş parçalarından yola çıkarak metruk bir bina buldu. Belediye metruk binanın yıkılması için karar verdi. Ailenin avukatları savcılık aracılığıyla yıkım kararını durdurdu.

DNA EŞLEŞTİRMESİ YAPILMADI

Avukatların talebiyle metruk binada olay yeri incelemesi yapıldı. Olay yeri inceleme raporunda, kadın vücudundan çıkan bir sıvıya rastlanıldığına yer verildi. Bunun bir ağız akıntısı, idrar ya da kan olabileceği belirtildi. Bulunan bu DNA ile Rabia'nın DNA'sının eşleştirilmesi istendi. Ancak eşleştirme yapılmadı.

KEŞİF TALEP EDİLDİ

Ailenin avukatları dosyada keşif talebinde bulundu. Rabia'nın yaşında ve kilosunda bir çocuğun atladığı iddia edilen yerden, bulunduğu yere ne şekilde düşebileceği yönünde araştırma yapılması talep edildi.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Keşfe, Giresun Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli adli tıp uzmanıyla, Karadeniz Teknik Üniversitesinden bir öğretim görevlisi katıldı. Avukatın verdiği bilgiye göre, keşif sonrası hazırlanan raporda, fizik açısından görüş beyan edilmezken, adli tıp uzmanı olan doktor, Rabia Naz'ın yüksekten düşebileceği yönünde bir mütalaa verildi.

ÖLÜM SEBEBİ TRAFİK KAZASINA BAĞLI TRAVMA OLABİLİR

Ailenin avukatları ise Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı'nda görev yapan bir profesörden özel mütalaa aldı. Profesör, 12 sayfalık raporunda, Rabia'nın vücudundaki kırıklar, morluklar, darbeler ve düşüş açılarını değerlendirerek, küçük kızın yaralanmasının trafik kazasına bağlı travma nedeniyle olabileceğini bildirdi.

27 İLDE EYLEM

Baba Şaban Vatan'ın sesi duyuldu, Giresun ve İstanbul başta olmak üzere tam 27 ilde 'Rabia Naz'a Adalet' eylemi gerçekleşti.

MİNİBÜSÇÜLERDEN DESTEK

Bu kez de destek İstanbul'un Zeytinburnu ilçesi minibüsçülerinden geldi. Minibüs şoförleri anlaşıp araçlarını Rabia'nın fotoğraflarıyla donatarak, "Rabia Naz Vatan'ın faillerinin bulunmasını istiyoruz!!" şeklinde adalet çağrısında bulundular.