Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Üniversiteli polis amirleri, kendileriyle aynı eğitim düzeyindeki polis akademisi mezunu amirler arasındaki rütbe terfi süreleri arasındaki farkın eşitlenmesini istiyor.

Bu süre farkı sebebiyle polis akademisi mezunları kısa sürede emniyet müdürü olmaya hak kazanırken, lisans mezunu polis amirleri uzun süre başkomiser olarak görev yaptıktan sonra yaş haddinden emekli oluyor. Durumdan şikayetçi olan lisans mezunu polis amirleri Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan duruma müdahale etmelerini istiyor.

'Adaletsiz uygulamayı değiştirin' çağrısı

2015 yılından önce lisans mezunu polis memurlarından komiser yardımcılığı rütbesine yükselenler B grubu polis amiri, 2015 yılından sonra lisans mezunu polis memurlarından komiser yardımcılığı rütbesine yükselenler A grubu polis amiri olarak belirlendi.

B grubu polis amirlerinin sadece tarih bazlı terfi almasından hoşnut olmayan amirler bu uygulamanın bir an önce son bulmasını ve ayrımın ortadan kalkmasını istiyor.

Yaşanan mağduriyetlerle ilgili şunlar kaydedildi: 

3201 Sayılı Emniyet Teşkilatı Kanunu’nun 6638 sayılı ve kamuoyunda İç Güvenlik Paketi bilinen kanun ile yeniden düzenlenen Geçici 26. Maddesinde 2015 yılından önce polis amiri olan personelin bekleme süreleri ile statüleri yani dahil oldukları amir sınıfları ve kazanılmış hakları belirlenmiş ve polis memurluğundan polis amirliğine geçen ve lisans ya da dört yıllık yükseköğretim kurumlarından mezun olan amir sınıfı ise yine ‘B’ grubu amir olarak tanımlanmış ve anılan Kanun’un 2001 yılında 55. maddesindeki yapılan değişiklik aynen korunmuştur.