Batman'ın Pazaryeri Mahallesi'nde bulunan şehirlerarası otogarında 20 yaşındaki Suat Yüksekbağ adlı bir genç, bıçaklı saldırıya uğradı.

Yüksekbağ'ın 15 gün evvel askerden geldiği ve mevsimlik işçi olmak üzere babasının yanına gitmek için otogarda bulunduğu öğrenildi. Aralarında kan davası bulunduğu iddia edilen R.K. ve A.K. adlı kardeşlerin bıçaklı saldırısına uğrayan Yüksekbağ'ın ölüm anı, görgü tanıkları tarafından kaydedildi.

POLİSİN MÜDAHELE ETMEMESİ TEPKİLERE NEDEN OLDU

Görüntülerde polisin saldırganlara ve yaralı olarak can çekişmekte olan Yüksekbağ'a müdahale etmediği görüldü. Dehşete düşüren görüntüler sosyal medyada da infial yarattı. Görüntüleri izleyenler polisin müdahalede pasif kaldığını, vatandaşlarından yardıma gitmemesini eleştirdi.

"Polis niye müdahale etmedi? Vatandaş yardım edebilir miydi?" soruları soruldu. Habertürk TV'de konuşan Prof. Dr. Adem Sözüer, "Polis doğru yerde, doğru zamanda silahını kullandığı zaman meşru savunma hakkından yararlanabilir" dedi.

"POLİS YETKİLERİ KANUNDA BELLİDİR"

Sadece polisin değil vatandaşında böyle bir hakkı olduğun ifade eden Sözüer, "Polisin hangi koşullarda silahını kullanacağı kanunda açıkça bellidir. Bu yetki yakalama amacıyla düzenlenmiştir. Birincisi bu ikincisi tüm vatandaşların silah kullanabileceği bir alan var bu da meşru savunmadır.

Tüm vatandaşlar kendisini ve ya başkasını savunabilir. Meşru savunma sadece kendi hayatımızı korumak için değildir. Üçüncü kişi lehine de meşru savunma sağlayabiliriz. Bu görüntülerde polis süratle zanlılara müdahale etmeliydi" diye konuştu.

POLİSLER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Batman Valiliği, polis ilk müdahalede geç kaldığı eleştirileri üzerine bulunan görüntülerdeki polis memurları hakkında idari soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Vücuduna 27 bıçak darbesi alan Yüksekbağ, can çekişirken katil zanlıları başından ayrılmadı. Bu sırada polisin müdahale etmemesine çevredeki vatandaşlardan tepki geldi. Görüntülerde bir vatandaşın polise "Vurun" diye bağırdığı duyuldu.

Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Kavganın nedenin henüz belirsiz olduğunu bildiren İhlas Haber Ajansı'nın (İHA) haberine göre, olayda ayrıca 3 kişi de yaralandı.