Ankara Emniyeti, iki çocuğun PKK'lılar tarafından kandırılarak dağa götürülmek üzere olduğu ihbarı üzerine bir operasyon başlattı. Ailelerin bu ihbarı ile harekete geçen ekipler, çocukları Şanlıurfa'da yakaladı.

Ankara Emniyeti PKK tarafından kaçırılan iki çocuk için harekete geçti

Haber Türk'ten Fevzi Çakır'ın haberine göre, Ankara'da iki çocuk, PKK terör örgütü mensupları tarafından kandırıldı ve örgüte katılmak üzere doğu illerine götürülmek istendi. Ankara Cumhuriyeti Başsavcılığı'na bildirilen ihbar sonucu Ankara Terörle Mücadele ve İstihbarat Şube Müdürlüğü harekete geçti. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Ankara'dan yola çıkan çocuklar Şanlıurfa'da yakalandı

Çocukların Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden (AŞTİ) hareket ettiğini tespit eden polis, AŞTİ'deki güvenlik kamerası görüntüleri yardımıyla çocukların Şanlıurfa'ya giden otobüse bindiğini belirledi. Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğüne haber verildi. Polis ekipleri, iki çocuğu ve onlara PKK adına kuryelik yapan terör örgütü mensubunu Şanlıurfa Otogarı'nda gözaltına aldı.

Çocukların aileleri, Diyarbakır'daki ailelere destek verdi

Ankara'ya getirilen çocuklar, emniyetteki ifadelerin ardından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Burada nöbetçi sulh ceza hakimleri tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılan çocuklar ailelerine teslim edildi. Haber Türk'e konuşan aileler, teröre tepki gösterdi ve Diyarbakı'da evlat nöbeti tutan aileleri daha iyi anladıklarını belirtti.