Diyarbakır’da 30 Ağustos Cuma gününden beri Süleyman Çetinkaya’dan haber alınamıyordu. Ailesi, oğullarının PKK tarafından dağa kaçırıldığını iddia ederek HPD Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi başlatmıştı.

Yüzlerce görüntüyü izleyerek Süleyman Çetinkaya’nın MOBESE kayıtlarını ortaya çıkaran polis, Çetinkaya'nın ilçe otogarında görüntülü görüşme yaparak Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lılarla buluşup terör örgütüne katıldığı iddia edildi.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

PKK'ya katıldığı iddiası öne sürüldü

Polisin yaptığı araştırmada 17 yaşındaki Süleyman Çetinkaya’nın kırsalda bağlantı kurduğu teröre müzahir bir kişiyle son olarak cep telefonuyla görüntülü konuştuktan sonra Diyarbakır ilçe otogara gittiği, burada yaptığı telefon görüşmeleri sonrasında terör örgütü PKK’ya katıldığı ortaya çıktı.

Görüntülerde Süleyman Çetinkaya ilk olarak Diyarbakır Gaziyaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesine akrabaları ile birlikte eniştesinin ziyaret ediyor, ardından da oradan ayrıldıktan sonra telefon görüşmeleri ile birlikte yönlendirilerek ilçe otogarına gidiyor. Süleyman Çetinkaya’nın görüntülerde ilçe otogarında Mardin Kızıltepe’ye gittiği buradan da dağa götürülerek PKK’ya katıldığı iddia ediliyor.