Van'da, pitbull cinsi köpek besleyen 1 kişiye 23 bin 406 TL idari para cezası kesilirken, köpek ve 2 yavrusu hayvan barınağına teslim edildi.

İhbar üzerine yetkililer harekete geçti

Doğa Koruma ve Milli Parklar İl Müdürlüğü görevlileri, kentte en tehlikeli 10 köpek ırkı arasında yer alan pitbull beslendiği yönündeki ihbarlar üzerine harekete geçti.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Köpekler bakımevine götürüldü

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'na aykırı hareket ederek, 'tehlikeli köpek ırkları' arasında yer alan pitbull terrier cinsi köpeği bulunduran S.U. isimli bir kişiye 23 bin 406,00 TL idari para cezası uygulanırken, pitbull terrier cinsi köpek ve 2 yavrusu, Van Büyükşehir Belediyesi Hayvan Bakımevi'ne teslim edildi.

Pitbull köpek beslemek kanune yasak

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nun 14. Maddesi (l) bendince; Pitbull Terrier, Japanese Tosa, Dogo Argentino, Fila Brasileiro ve bu ırkların melezlerinin ülkemize girişi, üretilmesi, sahiplenilmesi, satışı, reklamının yapılması, takas edilmesi, sergilenmesi ve hediye edilmesi yasaktır.