Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Sürekli gündemde olan Suriye konusunda açıklama yapan ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Sean Robertson, terör örgütü PKK/PYD'nin oluşturduğu SDG'yi uyardı

TÜRK VE AMERİKALI GENERAL AYNI HELİKOPTERDE

Bir Türk ve bir Amerikalı generalin aynı helikopterle ortak keşif uçuşu yaptığını belirten Robertson, “Bu dönüm noktasına, hafta başında ortak koordinasyon merkezinin kurulmasının ardından gelinmiştir.  Bu durum, Türkiye’nin güney sınırına ilişkin meşru güvenlik endişelerine karşılık bulma ve Suriye’nin kuzeydoğusunda güvenliği sağlayarak IŞİD’in yeniden ortaya çıkmasını engelleme kararlılığımızı göstermektedir." ifadesini kullandı.

"IŞİD ORTADAN KALDIRILMALI"

Açıklamada Robertson, omurgasını terör örgütü PKK/PYD/YPG’nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri’ne yer verdi. Robertson, “IŞİD karşıtlarının, IŞİD’in kalıcı şekilde ortadan kaldırılması hedefine odaklanmasını istiyoruz” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile yaptığı telefon görüşmesinde, güvenli bölgeye ilişkin planın birinci aşamasının başlamasına yönelik uzlaşmaya varıldığını belirtirken, güvenli bölgenin, takvimde belirlenen esaslar çerçevesinde zaman kaybetmeksizin oluşturulmasının planlandığını ifade etmişti.