ABD Savunma Bakanı Mark Esper, katıldığı "Face the Nation" programında açıklama yaparak, "Suriye'nin kuzeyindeki durumun tehlike arz edebileceğini, bölgedeki askerlerin planlı bir şekilde güneye çekileceğini belirterek, “Ulusal güvenlik ekibimizle yaptığımız görüşmelerin ardından dün akşam Başkan'la konuştum ve Suriye'nin kuzeyindeki güçlerimizi planlı bir şekilde çekmemiz talimatını verdi” dedi. Esper, “Son 24 saatte, şunu öğrendik ki Türkler, saldırılarını ilk başta planlanandan daha güneye doğru genişletmek niyetindeler ve de batıya.” ifadelerini kullandı.

5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye! 5 yaşındaki Zeynep'in kahreden ölümü...15 gün sonra ölümüne neden olan sürücüye tahliye!

Trump: "Bırakın savaşsınlar"

ABD Başkanı Donald Trump da yeni açıklamalarda bulunarak, "Birçok insan, Irak'a karşı Kürtlerle savaşmamızı istedi. ‘Hayır' dedim ve Kürtler iki kez savaşı bıraktı. Şimdi aynı şey Türkiye ile oluyor. Kürtler ve Türkiye yıllardır savaşıyor. Türkiye, PKK'yı teröristlerin en kötüsü olarak görüyor. Diğerleri gelip taraflardan biri için savaşmak isteyebilir. Bırakın savaşsınlar. Biz durumu yakından takip ediyoruz. Sonu olmayan savaşlar." dedi.