Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye de normalleşmeye hasret...

Aşılama sonrası umutlar yeşerirken gözler yeni Kabine toplantısına çevrilmiş durumda... "Kabine hangi tarihte toplanacak, Kabine Toplantısı ne zaman olacak" soruları herkesin merak konusu... 

Aşılama hızlandı, yeni kademeli normalleşmede vaka ve vefat sayıları da her geçen gün düşmeye başladı. Uzun zaman sonra hedef beş bin seviyelerine geldi. 

Gözler yeni Kabine'de... Türkiye tam açılma beklese de uzmanlar tepkinli olunması gerektiği konusunda ısrarlı... Eğer açılma kontrollü gerçekleştirilmezse eskiye dönüşler yaşanabilir. 

Tam açılma kararları çıkacak mı? Pazar yasağı kalkacak mı? 

NATO Zirvesi nedeniyle ertelenen kabine toplantısı bugün saat 15:00'te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında  Beştepe'de yapılacak.

Toplantıda, Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ışığında, Covid salgınıyla mücadele kapsamında son haftalarda hızlanan aşılama programı ve Haziran ayındaki kademeli normalleşme adımları değerlendirilecek.

Toplantıda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka, hasta, ağır hasta ve vefat sayıları, aşılama takviminde gelinen aşama ve yerli aşı geliştirme çalışmaları hakkında kabineye bilgi verecek.

AKTİF VAKA SAYISI BEKLENİLENİN ÜZERİNDE! 

Günlük vakalardaki düşüşe karşın aktif vaka sayısının yüksek olması ve turizm sezonunun başlaması nedeniyle bu ay sonuna kadar kısıtlamalarda geniş kapsamlı esneklik yapılması beklenmiyo

PAZAR GÜNÜ KALKABİLİR Mİ?

Ancak  hafta içi ve hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamalarının gevşetilmesini gündeme alınacak. Hafta içi sokağa çıkma kısıtlamasının saat 22.00’den 23.00’e veya 00.00’a çekilmesi, pazar günü kısıtlamasının kaldırılması ihtimaller dahilinde olacak.

Kültür- Sanat etkinlikleri de 1 Temmuz'dan itibaren "iki doz" aşı şartıyla gerçekleştirilebilir. 

Aşılanacak yeni meslek ve yaş gruplarının hangileri olacağı, aşı tedarikinde son durum gibi konular da gündemde olacak.

İlk etapta özellikle Temmuz ayından itibaren, Pazar günleri uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılıp kaldırılmayacağı, kafe ve restoranların faaliyet gösterdiği 07:00-21:00 saatlerinin esnetilip esnetilmeyeceği merak konusu.

Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor Atatürk anıtına saldırı! Alçaklık bitmiyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, alınan kararları toplantı sonrası kamuoyuna duyurması bekleniyor.