Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı! Euro tarihi zirvesini gördü! 29 lirayı aşarak rekor kırdı!

Bursa'da bir özel okula çocuklarının kaydını yaptıran veliler, okulun eğitim vermeyeceğini öğrenince büyük bir şok yaşadı. Okula kayıt ücretini peşin olarak veren veliler ödenen parayı geri alamadığı gibi çocukları okulsuz kaldı. 70 aile savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Veliler kayıt parasını peşin verdi, okul eğitim vermedi

Bursa Nilüfer'de Çakmak Koleji adıyla eğitim veren bir özel okul, Ağustos ayının sonuna kadar kayıt işlemlerini gerçekleştirdi. Geçen yıl da çocuklarının bu okulda eğitim gördüğünü belirten veliler, okul kayıt ücretini peşin olarak ödedi. Okul idaresi, eğitim öğretim yılının başlamasına iki hafta kala, yeterli öğrenci sayısına ulaşılmadığı için bu yıl eğitim verilmeyeceğini açıkladı. Ödenen ücretlerin geri verileceğinin belirtilmesi üzerine veliler yeni okul arayışına girdi. Ancak velilere para iadesi yapılmadı.

Okul yönetimi eğitime devam ettiğini söyledi

Veliler savcılığa ve CİMER'e şikayette bulundu. Gelen cevapla veliler, okulun aktif olduğunu ve sınırlı sayıda öğrenciye eğitim verdiğini öğrendi. Okul yönetimiyle görüşmek isteyen veliler, okulun kapısına kilit vurulduğunu gördü. Okulun, şikayetlere cevap olarak eğitim öğretime devam ettiklerini yazılı olarak açıkladığı öğrenildi. Ancak veliler, okulun kapılarına kilit vurduğunu, sınıflardaki sıraların ve akıllı tahtaların çıkarıldığını belirtti. 

Okuldaki malzemelere haciz geldi

Okulun anlaşmalı olduğu firmalar tarafından icraya verildiğini, okulun demirbaşlarına haciz geldiğini belirten veliler, okul yönetiminin iyi niyetli olduğunu düşünerek beklediklerini, ancak para iadesi için muhatap olarak kimseyi bulamadıklarını belirtti. Yaklaşık 90 aile okul yüzünden mağdur oldu. Okulun 1 buçuk yıldır anlaşmalı olduğu firmalara ve öğretmenlere ödeme yapmadığı öğrenildi. Veliler, okulun bir süredir maddi sıkıntılar yaşadığını ve hakkında dedikodular yayıldığını, bu nedenle bu yıl öğrenci kayıtlarında ciddi bir düşüş yaşandığını söyledi. Bir veli, kendilerinin bu dedikodulara kulak asmayarak okula güvendiğini, ancak hata ettiklerini dile getirdi. 

Velilere "eğitim vermeyeceğiz" dediler, kayıt almaya devam ettiler

Okul velilere "Bu yıl eğitim vermeyeceğiz" derken sosyal medyadan "Okul kayıtlarımız devam ediyor" şeklinde paylaşım yapmayı sürdürdü. Dolandırılan veliler paralarını almak için okulun önünde nöbet tuttu. İdarecilerin telefonlara hiçbir şekilde cevap vermediği öğrenildi.