AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik basın mensuplarına yaptığı açıklamada CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'u hedef aldı.

Çelik, dün konuşmalarında FETÖ'nün siyasi ayağını ve altyapısını oluşturanın Erdoğan olduğunu iddia eden  CHP'li Engin Özkoç'u eleştirdi.

Ömer Çelik'in açıklamalarından başlıklar şöyle:

''CHP Sözcüsü talihsiz bir konuşma yaptı.

Bu tavırlarıyla Yassıada zihniyetini diriltmeye çalışıyorlar.

15 Temmuz' gecesi cumhurbaşkanı, başbakanı öldürülmek istenirken tanklar kimin önünden çekilmiştir. bunları sorgulamak lazım.

Neden kimse o kişiyi (Kılıçdaroğlu) hedef almadı.

''Cumhurbaşkanı hedef gösterildi.''

15 Temmuz'un anılması gereken günde cumhurbaşkanını hedef gösteriyorsunuz.

Biz, FETÖ'nün yapılanmaya başladığı anda mücadeleye başladık. Ve güçlü bir mücadele verdik.

Biz, bu mücadeleyi cumhurbaşkanımız sayesinde verdik.

Bu yapılanmanın farkına varıldığı anda önlemler alındı.

Bu nedenle cumhurbaşkanımız hedef alındı.

Kendi özeleştirisini yapmayanlar başkaları hakkında siyasi tutumda bulunmamalıdırlar.

Yiğidi öldür ama hakkını yeme ahlakını bekleridik ama bunu göremedik.

''20 Temmuz kararı için eleştirileri dikkate alacağız.''

20 Temmuz kararı için eleştiriler olabilir bunlar dikkate alınacaktır ancak siyasi elkeştiri ile sabotaj arasında fark vardır.

''Dün yapılan konuşma sabotajdır.''

Dün  yapılan bir sabotajdır. Gayrimeşrudur. Ahlak dışıdır. 

Dün son derece yanlış bir tutum ortaya koydular bugün de devam ettirdiler

Darbeye karşı çıkıyorlar güzel bir şey 60 Darbesi'ni meşrulaştırmaya çalıştılar. Şimdi karşı çıkıyorlar iyi bir şey.

Yassıada zihniyetini devam ettiernwe söylemleri karşı çıkmaları ile çelişiyor

Daha tutarlı olmaları gerekmektedir.

FETÖ'nün siyasi ayağı konusunda araştırmalara devam ediyoruz. Nitekim dün konuşma yapan CHP'li arkadaşın da  FETÖ'nün başını ziyaret ettiğine dair basında haberler dolaşıyor.

Dünyanın neresinde olursa olsun demokratik değerleri savunan herkesi savunuruz.

''AB yaptırımları Türkiye'yi etkilemez''

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Ömer Çelik AB'nin yaptırımları ile ilgili açıklamasında sondaj çalışmalarına devam edileceğini ve yaptırımların Türkiye'yi etkilemeyeceğini belirtti.

AB yaptırımları ile ilgili açıklamaları şöyle:

''AB,  yaptırımları açıkladı.

Yaptırımlar adada ayrışmayı destekler.

Bu yaptırımlar bizi etkilemeyecek.

Kıbrıs konusunda AB tarafsız kalamamıştır.

''Güney Kırbıs ile dayanışmaları mahalle dayanışması.''

Güney Kıbrıs ile koydukları demokratik dayanışma değil mahalle dayanışmasıdır. Bu, Bizi KKTC'nin çıkarlarını korumaktan alıkoyamaz.

Fatih ve Yavuz gemileri çalışmalara, deniz kuvvetleri koruma görevine devam edecek.

Güney Kıbrıs Avrupa'nın 'haylaz ve şımarık çocuğu' olarak korunduğu sürece Türkiye çalışmalarına devam edecek.

AB, bu konuda samimiyetsiz tavırlarına devam ediyor.

Gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, Mehmet Şimşek ve Erdoğan arasındaki görüşmeye ve Cemil Çiçek'in verdiği röportaja dair açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ile görüşüp görüşmediğine ilişkin, “Cumhurbaşkanımızın kime randevu verdiği, kime vermediğini bilemeyiz. Cumhurbaşkanımızın geniş yelpazede kendisinden randevu talep edenler için çeşitli toplantılar için bir araya geldiğini biliyoruz. Mehmet Şimşek Bey’le görüşmenin içeriğini bilmiyorum” diye konuştu. 


Çelik, Cemil Çiçek’in bir gazeteye verdiği röportajda AK Parti’nin kendini güncellemesi konusunda ifadesi olduğu iddiasına ilişkin, “Cemil Bey’in ne kastettiğini Cemil Bey’e sormak gerekir. AK Parti içinde çeşitli zamanlarda olduğu gibi, en son milletvekillerimizle bir araya geldi Cumhurbaşkanımız, siyasi ilkelerimizin yeni gelişen bir takım olgulara göre nasıl güncellenebileceği, önümüzdeki dönemlerde hangi reformlara imza atabileceğimiz, kazanımlarımızı nasıl pekiştireceğimiz şeklindeki mekanizmaları en güçlü şekilde çalıştırmaya gayret ediyoruz. AK Parti içinde bu çalışmalar sürüyor ama tam olarak ne söylemek istemiş kendisine sormak lazım” ifadelerini kullandı. 

“Tabii ki, siyasi ayağı da ortaya çıksın” 


FETÖ’nün siyasi ayağı tartışmalarına ilişkin sorulan soruya cevap veren Sözcü Çelik, “Hiçbiri ihmal edilmemesi gerekir. Karşımızda bir terör örgütü var. Biz kendi içimizde tespit ettiğimiz zaman attık bunları. Sadece milletvekili düzeyinde değil, teşkilatlarda gördüğümüzü teşkilattan ayıkladık, bürokraside gördüğümüz varsa bürokrasiden ayıkladık. Parti olarak kendi iştigal sahamız içinde bu mücadeleyi sürdürdük. Hükümet bu mücadeleyi kuvvetli bir şekilde sürdürüyor. Tabi ki, siyasi ayağı da ortaya çıksın. Biz siyasi ayağı ile ilgili tespit ettiklerimizi uzaklaştırdık. Meclis’te soru önergesi açılmaması sanki bu meselenin akamete uğratılması gibi sunuluyor. Bu kadar mücadele neyle yapıldı? Yüce Meclis’in desteği çok önemlidir, bu yürütmenin aldığı kararlarla ortaya konuldu. ‘Bundan sonra ne yapılacak’ diye bir şey yok, şimdiye kadar ki mücadele sonuna kadar sürdürülecek. Tutup da sırf siyaset yapmak için bir arkadaşımızı, terör örgütü vasfı henüz biliniyor değilken ‘gitmiş siyaset etmişsin’ diye bir şey yapılıyor. CHP’den o konuşmayı yapan şahsın belli bir zamanda ziyaret ettiğine ilişkin bugün basında bir sürü haber var. Bunun sonu gelmez. Buradaki mesele kim örgütle iltisaklıdır, kim bu örgütün üyesidir, bunun her alanda sonuna kadar üstüne gidilmesi gerekir. Bizim kanaatimiz bu örgütün tam olarak devletten, milletin içindeki çeşitli yapılanmalarından, bunların temel niteliği takiyye olduğu için temizlenemediği yönündedir. Bu mücadelenin uzun soluklu olarak devam etmesi gerekir” ifadelerini kullandı. 
Nijerya’da kaçırılan Türk gemicilerle ilgili ısrarlı sorular karşısında ise Çelik, “Şu anda odaklandığımız şey o gemideki kardeşlerimizin hayatını kurtarmaya odaklandık. Bununla ilgili ayrıntı vermeyeyim. Bir operasyon büyük bir hassasiyetle yürütülüyor” dedi.