BERRAK GÜNGÖR

23 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala İmralı'da bulunan terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'dan mektup geldi. Öcalan, HDP'nin kendi yolunu koruması gerektiğini ifade ederek HDP'ye 'seçimlerde tarafsız kal' mesajı verdi. Söz konusu mesajın ardından, MHP'den Cumhur İttifakı'na zarar veren açıklamalar yaptığı gerekçesiyle ihraç edilen Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Usta, "Dün akşam terörist Öcalan'ı meşru göstermeye çalışanlar Binali Yıldırım'ın ayağına sıktı" dedi. Dün akşam yaşanan gündemi "Vatan evlatlarının kanını donduran bir olay" olarak niteleyen Usta MHP tabanının nasıl tepki vereceği sorusu üzerine; "Bu sadece MHP tabanın değil, bu konularda hassasiyeti olan herkesin üzerinde olumsuz etkisi olacak" diyerek, Cumhur İttifakı'na oy verecek insanların tepkisini çekeceğini belirtti. Dün akşam aslında Binali Yıldırım'ın ayağına sıktılar bana göre. Hükümete yakın gazetecilerin Abdullah Öcalan'ı meşru, masum göstermeye yönelik tutumları ve Öcalan'ın terör örgütü lideri pozisyonunu güçlendirmeye yönelik davranışlarını özellikle kınıyorum" diye konuştu.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

SON DERECE YANLIŞ

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'a ait olduğu iddia edilen ve televizyonlarda yayınlanan mektubuna ilişkin Usta, "40 bin kişinin katili dediğimiz ve mahkum edilmiş bir kişinin mektubunun; devletin ajansı tarafından, bütün Türk televizyonları tarafından sanki çok normal bir mesajmış, normal bir siyasi olaymış gibi değerlendirilmesi sunulması son derece yanlış. İstanbul seçimleri için buradan medet ummak gerçekten büyük bir hata, dediğim gibi Binali Yıldırım'ın dün gece ayağına sıktılar" ifadelerini kullandı.