Yarın 30 Ağustos Zafer Bayramı... Resmi tatil olarak ilan edilen bu tarihte noter işlerini halletmek isteyen vatandaşlar yarın noterlerin çalışıp çalışmayacağını araştırıyor. Peki resmi tatillerde noterler çalışıyor mu? Yarın noter açık mı?

NOTER NE İŞ YAPAR?

Zafer Bayramı'ndan dolayı 30 Ağustos Cuma günü çalışanlar için resmi tatil ilan edilmişti. Noter, bireylerin haklarını güvenceye almak ve bu yolla anlaşmazlıkların önlenmesini veya hakça çözülmesini sağlamak için hukuk belgelerini düzenleyen ve onaylayan kişidir.

NOTER MESAİ SAATLERİ

Noterler hafta içi her gün mesaiye 09.00'da başlar ve öğle tatili olan 12.00'ye veya 12.30'a kadar (Noterlerde iş yoğunluğuna göre öğle arası 12.00-13.00 arası veya 12.30-13.30 arasında değişiklik gösterebilir) çalışmaya devam eder. Öğleden sonra 13.00'da veya 13.30'da tekrar mesaiye başlayan noterler akşam kapanış saati olan 17.00'ye kadar çalışmaya devam ederler.

Hafta sonu ise Türkiye Noterler Birliği tarafından nöbetçi noterler belirlenir ve noter işlemleri gerçekleştirilir.

30 AĞUSTOS'TA NOTERLER ÇALIŞIYOR MU?

30 Ağustos Zafer Bayramı resmi tatil olmasından dolayı hiçbir resmi kurum ve kuruluşlar açık olmadığı gibi noterler de çalışmıyor. Noterlerin yanı sıra bankalar da işlem yapmıyor. 30 Ağustos'ta noterlerde işlem yapılamayacak.

HAFTA SONU GÖREVLİ NÖBETÇİ NOTERLER

Her hafta sonu olduğu gibi bu hafta sonu da noterler işlemlerini gerçekleştiriyor. Noterler hafta içinde olduğu gibi hafta sonu nöbetçi noter sistemiyle vatandaşların işlemlerini yapıyor.

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Sabah saat 09.00 itibariyle açılacak olan noterler 16.00'ya kadar hizmet verecek. Hafta içinde işlemlerini yapamayan vatandaşlar rahatlıkla nöbetçi noterler sayesinde işlemlerini gerçekleştirebilir.