Yaşama sevinciyle herkese örnek olan Neslican Tay, dördüncü kez mücadele ettiği kansere yenik düştü. Hastanede verdiği hayat mücadelesini Cuma günü kaybeden 21 yaşındaki Neslican Tay, bugün Rize'de ailesi ve sevenleri tarafından defnedildi.

Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle! Menzil liderinin cenazesi için Adıyaman'a adeta akın ettiler! THY'den dikkat çeken hamle!

Neslican Tay Rize'de son yolculuğuna uğurlandı

Yaşama azmiyle ve gücüyle örnek olan Neslican Tay, 18 yaşından beri savaştığı kansere ne yazık ki yenik düştü. Rize Sahil Camii'nde gözyaşları ve dualar içinde uğurlanan Neslican Tay, cenaze namazının ardından merkeze bağlı Pehlivan Mahallesi'nde toprağa verildi. 

Bacağının yanına defnedildi

Mücadelesiyle tanınan ve herkese umut olan Neslican, vasiyeti üzerine daha önce kanser nedeniyle kesilen sol bacağının gömüldüğü yere defnedildi. 

"Savaşarak öleceğim diyordu, savaşarak öldü"

Dayısı Ömer Yazıcı, Neslican'ın son ana kadar mücadele ettiğini ve yaşama hevesini asla kaybetmediğini anlattı. Son nefesine kadar bilincinin yerinde olduğunu anlatan Ömer Yazıcı, konuşamasa da işaretlerle tepki verdiğini dile getirerek son ana kadar yaşam savaşını sürdürdüğünü belirtti.

"Bedenini toprağa vereceğiz ama ruhunu yaşatacağız"

"Zaten 'savaşarak öleceğim' diyordu, savaşarak öldü" dedi. "Aslanlar gibi mücadele verdi. Takdir-i ilahi. Neslican'ın bedenini birazdan toprağa vereceğiz ama ruhunu yaşatacağız" şeklinde konuştu.