Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu? Cumhuriyet'le ilgili yeni iddia! Rüşvet 10 milyon mu?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul-Singapur seferini yapan Türk Hava Yolları uçağındaki yolculardan birinde koronavirüs tespit edilmesi üzerine THY uçağının ülkeye boş döndüğüne dikkat çekerek yolcunun da Fransız vatandaşı olduğunu vurguladı. 

Dünyayı tehdit eden koronavirüsle ilgili önceki gün Türkiye'yi de yakından ilgilendiren bir olay yaşandı. 3 Mart Salı günü THY'nın TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı.

Fransız vatandaşı olan yolcu Londra'dan Singapur'a giden transit bir yolcudur diye tweeter hesabından açıklama yapan Koca, "Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır." ifadelerini kullandı. Bakan daha önceki açıklamasında da yurtdışına gidenlerin ülkeye döndükten sonra 14 gün evde kendilerini izole etmelerini, dışarıya çıkacaklarsa da maske takmalarını rica etmiş ve gribal enfeksiyon başlarsa yine maskeyle sağlık kurumlarına gitmelerini istemişti.

Uçağın TK55 sefer sayılı Singapur-İstanbul seferi iptal edilmiş ve Singapur Sivil Havacılık Kurumu "Uçuş ekibi TK54 sefer sayılı uçaktaki koronavirüse rastlanan yolcuyla yakın temasta bulunmuş." ifadeleriyle açıklamada bulunmuştu. Uçaktaki diğer yolcular da Singapur'da karantina altına alındı. 3 pilot ve 11 kabin ekibinden oluşan mürettebatta koronavirüs teşhis edilmediği de bildirildi.

Londra havalanında yeterli önlemlerin alınmadığı gözler önüne serilen bu olayda henüz İngiltere tarafından bir açıklama gelmedi. Londra'dan İstanbul'a gelen yolcunun havaalanında 22 dakika kaldığı ve daha sonra Singapur uçağına geçtiği yönünde açıklama yapıldı. Havalimanının büyüklüğü dikkate alındığında yolcunun geldiği uçaktan inip ancak diğer uçuşuna yetiştiği tahmin ediliyor. Umarız tahminler doğru çıkar ve yolcu havaalanında her hangi biriyle konuşmamış, alış-veriş yapmamış, wc kullanmamıştır diyoruz.