MSB, Pençe Harekatı ile birlikte yürütülen operasyonlar sonucunda Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Kandil'in vurulduğunu açıkladı. 

Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim Ahmet Yavuz Cumhuriyet'ten ayrıldı: Yaşına saygım nedeniyle ağır bir karşılık vermedim

Mardin, Batman ve Şırnak'ta da PKK'ya yönelik operasyonlara başlandı. Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, operasyonu yönetiyor. Çetin operasyona dair yaptığı açıklamada "Teröristi ara, bul, yok et taktiğini uyguluyoruz. Tamamını yok edinceye kadar durmayacağız" açıklamasında bulundu.

10 TABUR DESTEK VERECEK

Çetin açıklamalarının devamında "Kıran-2 operasyonuna Kuzey'de Batman, doğuda Şırnak, batı da ise Mardin'deki Bagok Dağı'nda 10 tabur katılıyor." dedi.

3 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Öte yandan Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada 3 teröristin SİHA ile etkisiz hale getirildiği açıklandı.Operasyonların devam edildiğinin belirtildiği açıklamada "İlimizde terörist unsurların bulunmasına ve etkisiz hale getilmesine yönelik çalışmalar azim ve kararlılıkla sürdürülmektedir." ifadeleri kullanıldı.