AK Parti'li Mehmet Metiner, Star gazetesinde kaleme aldığı yazıda " HDP’ye oy veren Kürtler tam da bu kritik süreçte AK Parti’yi destekleyerek yeni bir siyasi sürecin açılmasına katkı sağlayabilirler" dedi. HDP ile terörist Öcalan'ın arasında görüş ayrılığı olduğunu yazan Metiner,  "Düne kadar solculuk adına anti-Amerikancılık yapan Kandil/HDP cenahı bugün bütünüyle Amerikancılık yapıyor. O ABD ki Öcalan’ı bizzat teslim eden bir güç olduğu halde. Türkiye Kürtlerini ABD çıkarları ve siyasasını tehdit ettiği için Erdoğan karşıtı cephenin içine Kandil/HDP üzerinden yerleştiren gücün kim olduğunu söylemeye gerek yok. HDP’li Kürtlerin Kandil/HDP üzerinden Kürt inkarcısı ve katliamcısı CHP’nin stepnesi haline dönüştürülmek istenmesi bir ABD projesidir" dedi.

Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti! Telefon kayıt harçlarına zam geldi... Vatandaş, Artvin Hopa'daki Sarp Sınır Kapısı'na hücum etti!

KÜRTLER ÖCALAN'I DİNLEYECEK, CHP'YE OY VERMEYECEK

Metiner'in yazısı şöyle sonlandı:

"Öcalan’ın “tarafsızlık” çağrısına karşılık Kandil/HDP yönetiminin CHP adayında ısrarı Öcalan için verilen ölüm fermanı niteliğindedir. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu kavga Öcalan ile Demirtaş arasındaki bir iktidar kavgasıdır. Lakin unutulmasın ki Cumhurbaşkanımızın Demirtaş derken kastettiği ABD güdümündeki Kandil’in kendisidir. Şimdi merak edilen konu şu: HDP’li Kürtler yıllar yılıdır “Serok/Başkan” olarak kabul ettikleri Öcalan’ı mı dinleyecekler yoksa Öcalan’a komplo kuran ve onu yaşayan bir ölüye dönüştüren Kandil/HDP yönetimini mi? Kanaatim o ki taban önemli oranda Öcalan’ı dinleyecektir. Her halükarda HDP içinde bundan sonra ciddi bir ayrışma ve tartışma yaşanacaktır. Öcalan CHP’ye karşı AK Parti’yi, AK Parti’ye karşı CHP’yi destekleyin çağrısında bulunmuyor. Tam tersine Kürtleri CHP’nin payandası kılmaya ve kendini de İmralı’ya gömmeye çalışan ABD projesine dikkat çekerek bu oyunu tarafsız kalarak bozmaya çağırıyor. Bence HDP’ye oy veren Kürtler tam da bu kritik süreçte AK Parti’yi destekleyerek yeni bir siyasi sürecin açılmasına katkı sağlayabilirler. 

İşte o zaman her şey çok daha güzel olacaktır."