Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Metin Feyzioğlu,Hakimler ve Savcılar Kurulu'nun (HSK) değiştirilmesine dair bir anayasa değişikliği önerisinde bulundu. Feyzioğlu, açıklamasında: "HSK'nın yapısı değişirse dolar 2 lira düşer. Yabancı yatırımcıya nasıl güzel bir mesaj veririz" dedi.

TBB Başkanı Feyzioğlu,Yargıtay'ın TBMM bahçesinde verdiği resepsiyona katıldı. Daha önce de Cumhurbaşkanlığı Beştepe yerleşkesinde yapılan yeni adli yıl açılış törenine katılmasıyla muhalefet ve bazı barolar tarafından eleştirilmişti.

Resepsiyondaki gazetecilerle sohbet eden Feyzioğlu, HSK'nın yapısının değiştirilmesine dair yaptığı öneri ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.

EN YAPICI ÖNERİ

Feyzioğlu: "2017'de değişiklik önerisi geldi. 'Bu yanlış' dedim. Hiç denenmemiş bir şey söylüyorum; üyelerin yarısını 5'te 3 (360 oy) uzlaşma zorunluluğu getirerek, Meclis'te seçelim. Kalan yarısını da Yargıtay ve Danıştay kurullarından. Kurul'da bakan ve bakan yardımcısı da çıkmalı. Yargıtay Başkanı Hakimler Kurulu Başkanı, Yargıtay Başsavcısı da Savcılar Kurulu Başkanı olsun. Bu Avrupa Konseyi'ne de, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne de uygun. Biz en yapıcı öneriyi ortaya koyduk. Ama bunu, büyük bir anayasa değişikliği paketi içine alalım dediğiniz anda ölür." ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞMA YOK"

 "İlk çözmemiz gereken meselelerden biri, tüm meslek teşekküllerinin seçim yöntemlerinin, temsili demokrasiye uygun hale getirilmesidir" ifadelerini kullanan Feyzioğlu, Cumhurbaşkanı'nın konuyla ilgili görüşü olmadığını da belirterek, "Bu konuda bakanlık bünyesinde bir hazırlık yok, biliyorum. Bir görüş oluşturmadık. Yarın yönetim kurulu var, uzun uzun konuşuruz. Sıcak bakıp bakmayacağımıza o zaman karar veririz ama hazırlanan pakette de yok" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Menzil tarikatı şeyhi için başsağlığı mesajı...

"DOLAR 2 LİRA DÜŞER"

Feyzioğlu, HSK yapısının değişmesine dair bir anayasa değişikliği önerisinin TBMM'den çıkabileceğini belirterek, "HSK bugün değişsin, dolar 2 lira düşer. Yabancı yatırımcıya nasıl güzel bir mesaj veririz. HSK'nın yapısını değiştiriyoruz cümlesi bile yeter" dedi.